DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Ducati: Mindenünk megvan a vb-címhez

Claudio Domenicalli, a bolognai gyártó vezérigazgatója úgy véli, Jorge Lorenzo megszerzésével végre minden összeállt ahhoz, hogy tíz évvel Casey Stoner 2007-es sikerét követően ismét felérjenek a MotoGP csúcsára.

Néhány évvel ezelőtt rendkívül gyenge időszakon ment keresztül a Ducati: a 2010-es évek elején még a dobogós helyezések is csak elvétve jöttek össze az olasz csapatnak. Aztán az utóbbi néhány esztendő során fejlődésnek indultak, 2016-ban pedig végre újra futamot tudtak nyerni. A jövő ráadásul még fényesebbnek ígérkezik, hiszen leigazolták a MotoGP egyik legnagyobb sztárját, Jorge Lorenzót, aki Andrea Dovizioso társa lesz az idei szezonban. Claudio Domenicalli, a Ducati vezérigazgatója szerint az előző évek átalakításai is kellettek a spanyol szerződtetéséhez:

„Elég éretté váltunk ahhoz, hogy megszerezzünk egy olyan pilótát, mint Giorgio” – idézi az Autosport.com szakoldal Domenicalli szavait, amelyből arra is fény derült, hogyan becézik az olasz gyártónál az ötszörös világbajnok spanyolt. „Lorenzónak elvitathatatlanok a képességei, de kicsit még hozzá kell szoknia a gépünkhöz. Nagyszerű csapatunk van Bolognában, amely készen áll, hogy az igényeihez alakítsa a motort, ezért biztosak vagyunk benne, hogy rendben leszünk a katari nyitányra. A célunk, hogy megpróbáljunk nyerni.”

ducati-vb-2017-



Arra a kérdésre, hogy mi lesz az elsődleges céljuk a bő két hónap múlva startoló 2017-es idény során, így válaszolt a szakember: „Megnyerni a világbajnoki címet, ez világos. Most már mindenünk megvan ehhez. De nyilvánvaló, hogy Giorgio mellett számos erős versenyző van még a mezőnyben is, nem utolsósorban a címvédő Marc Marquez, aki favoritként kezdi meg az évet. De nincs kétségem felőle, hogy a műszaki, anyagi és humán erőforrás terén is megvan bennünk a potenciál, hogy a címért harcoljunk. A sport világa azonban tele van nagy eredményekkel és néha nagy csalódásokkal. Biztosan egy remek szezon lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: