DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Lorenzo rajthoz állna a Le Mans-i 24 óráson

Az ötszörös motoros világbajnok a visszavonulása után szívesen elindulna a legendás autóversenyen – ezt sokkal elképzelhetőbbnek tartja, mint hogy egy szezont lehúzzon a Formula-1-ben.

Nem Jorge Lorenzo az egyetlen, aki motorversenyző létére belekóstol a négykerekűek világába: annak idején Valentino Rossi is tesztelt a Ferrari Formula-1-es alakulatával, emellett pedig évről évre elindul a Monza Rali Show-n, amelyet már ötször meg is nyert. A spanyol néhány hónapja a száguldó cirkuszt az utóbbi években uraló Mercedestől kapott lehetőséget, hogy kipróbálja 2014-es világbajnok autójukat Barcelonában, amely után a motoros lenyűgözve beszélt elsősorban a gép elképesztő leszorítóerejéről.

lorenzo-le-mans-2017



Természetesen ahogy Rossi esetén, úgy Lorenzónál is felmerült egy esetleges F1-es váltás lehetősége, ám a ducatis más legendás viadalt venne célba: „Autóversenyezni rendesen és gyakrabban csak a MotoGP-s visszavonulásom után fogok tudni. Három éve Abu Dhabiban egy Ferrari 458-assal versenyeztem. Ez volt a legjobb autó, amivel valaha is rajthoz álltam, de egyszer szívesen elindulnék a Le Mans-i 24 óráson. Ez sokkal reálisabb elképzelés, mint egy szezont eltölteni a Formula-1-ben” – nyilatkozta a crash.net szakoldalnak.

Pedig a motoros saját bevallása szerint nem ment rossz időket a mercedeses teszten: még az újdonsült F1-es világbajnok Nico Rosbergnél is erősebb időt ért el. „Nem tudtam a határokat feszegetni, csak négy-öt óránk volt. De ahhoz képest, hogy MotoGP-pilóta vagyok, nem voltam lassú, elég gyors időt futottam. A csapatot lenyűgöztem és egyúttal magamat is, mert jobb időt értem el, mint Nico, de nem tudjuk, hogy az ő tesztjén milyen körülmények uralkodtak, hiszen ő télen vezette először az autót, és lehettek nedves foltok” – tette hozzá. „De az, hogy ilyen közel lehettem néhány órás tapasztalattal a hátam mögött, büszkévé tett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: