DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lorenzo nagy mosollyal az arcán próbálta ki a Ducatit

A Yamahától távozó ötszörös világbajnok úgy érzi, ugyan vannak gyengeségei a bolognaiak gépének, azokon javítva és az erősségeikre építve jó eredményeket érhetnek el közösen. A spanyol azonban akkor sem lesz csalódott, ha nem harcolhat a vb-címért.

Jorge Lorenzo a tavalyi évadzárót követő kétnapos valenciai teszten próbálhatta ki a Ducati Desmosedicit, ám a hangvillásokkal kötött szerződése értelmében december 31-ig nem nyilatkozhatott nyíltan az olaszokról és a versenygépről. Most azonban már lejárt a tilalom, így a spanyol pilóta, aki kifejezetten biztató eredményt ért el a gyakorláson, végre elmondhatta a véleményét a motorról és a tapasztalatairól:

„Nem tudok sok mindent mondani a motorról, de az biztos, hogy rendkívül motivált és boldog vagyok” – nyilatkozta Lorenzo a MotorCycleNews.com szakportálnak. „Amikor kipróbáltam a motort, nagy mosoly jelent meg az arcomon a sisak alatt, és ez nagyon fontos. Természetesen a maximumot akarod kihozni belőle, de rengeteg munka vár még ránk. Elképesztően tehetséges pilóták ellen versenyzünk, akik talán jobbak, mint valaha, és remek motorjuk van.”

lorenzo-ducati-valencia-1



„De nekünk is megvannak az erősségeink, amelyeket ki kell használnunk, a gyengepontjainkat illetően pedig lépésről lépésre fejlődnünk kell” – fogalmazott az ötszörös világbajnok. „Nyilvánvaló, hogy van néhány belőle, de minden motornak van, egyszerűen csak dolgoznunk kell rajtuk. Készen állok, hogy minden tapasztalatomat bevessem ennek érdekében, hogy javíthassunk a gépen. Bizonyos szempontokból fantasztikus a motor, míg más területeken fejlődnünk kell.”

Lorenzónak a biztató kezdés ellenére sincsenek hiú ábrándjai a 2017-es esélyekkel kapcsolatban: „Mindig a bajnok a favorit, szóval ezúttal Marc. De szerintem ismét szoros lesz a harc: Maverick ott lesz a Yamahával, Valentinóval pedig mindig számolni kell, és Iannone is gyors lehet a Suzukival. Hasonló lesz, mint tavaly: több jó versenyző jó motoron, amelyekkel képesek lehetnek futamot nyerni. A cím sorsa is három-négy versenyző között fog eldőlni, és ez érdekesnek ígérkezik! Hinni akarok benne, hogy én is közéjük fogok tartozni, de előfordulhat, ha nem így lesz. De akkor sem leszek csalódott, s csak a jövőt fogom szem előtt tartani” – mondta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: