DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Mikor és hol rendezik a MotoGP téli tesztjeit?

Bár a katari szezonnyitóig még bő két és fél hónap van hátra, addig már nem kell ilyen sokat várnunk, hogy újra a versenypályán láthassuk a motorokat: íme, a gyorsasági motoros vb három kategóriájának téli tesztprogramja!

December 1-jétől január végéig teszttilalom van érvényben a MotoGP három géposztálya számára: ebben a közel két hónapban a csapatok nem gyakorolhatnak a hivatalos versenyzőikkel. A korlátozás tehát nem vonatkozik a tesztpilótákra: ezért is fordulhat elő, hogy Casey Stoner és Michele Pirro például már január 25-én pályára gurul Sepangban, hogy többek között azt vizsgálják, milyen megoldással tudná a Ducati kompenzálni a szárnyacskák betiltását.

Január 30-án azonban véget ér a várakozás a teljes mezőny számára, ekkor ugyanis megkezdődik az első kollektív téli teszt, méghozzá szokás szerint a már említett malajziai pályán. A háromnapos gyakorlás után február közepén tavalyhoz hasonlóan Phillip Island felé veszik az irányt a királykategória szereplői, míg a felkészülésüket Katarban, két héttel az ottani évadnyitó előtt zárják.

Eközben a Moto2-eseknek és a Moto3-asoknak egészen március elejéig kell várniuk az első hivatalos tesztjükre – bár nyilván lesznek még privát gyakorlások is –, amelyre a spanyolországi Jerezben kerül majd sor, míg a két kisebb géposztály mezőnye nem sokkal a MotoGP-sek után szintén ellátogat a Losail International Circuit versenypályára. Íme tehát, a gyorsasági motoros világbajnokság 2017-es előszezoni programja: 

Január 30. - Február 1.:

MotoGP, Sepang

Február 15-17.:

MotoGP, Phillip Island

Március 8-10.:

Moto2 és Moto3, Jerez

Március 10-12.:

MotoGP, Katar

Március 17-19.:

Moto2 és Moto3, Katar

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: