DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Remek a légkör Lorenzo távozása után a Yamahánál

Valentino Rossi legközelebbi barátja, Uccio Salucci szerint enyhült a feszültség a Yamaha bokszán belül, amióta a spanyol rivális átigazolt a Ducatihoz, ugyanakkor tudja, hogy a pályán Maverick Vinales is komoly kihívást jelenthet majd az olasz számára.

Valentino Rossi és Jorge Lorenzo összesen hét szezont húztak le egymás csapattársaiként a Yamahánál, s a kapcsolatuk bizony nem volt épp feszültségektől mentes: évekkel ezelőtt még falat is húztak a garázs két oldala közé, a 2015-ös idény végi botrány kapcsán pedig ismét elmérgesedett a viszonyuk. Most azonban Lorenzo távozik a hangvillásoktól a Ducatihoz, Rossi pedig megkapta maga mellé Maverick Vinalest, akivel szemlátomást sokkal jobban kijön a pályán kívül – más kérdés, hogy ez meddig lesz így, hiszen az ex-suzukis roppant gyorsnak bizonyult a valenciai teszten.

rossi-salicci-2017



Uccio Salucci, Rossi gyerekkori barátja szerint a váltás érződik a csapaton belüli légkörön is, ugyanakkor nem becsüli le a Vinales által jelentett kihívást: „Remek a légkör a csapatnál most, hogy Lorenzo távozott, Vinales pedig megérkezett” – nyilatkozta a MotorCycleNews.com szaklapnak. „Nagyon gyors és fiatal versenyzőről van szó, de a hangulat kiváló. A motornak még fejlődnie kell kicsit, de remélem, komoly potenciál rejlik benne.”

„Meglátjuk, mindez hogyan változtatja meg Valét, mert Lorenzo rendkívül erős volt és komoly tapasztalattal rendelkezett” – folytatta Uccio. „Mavericknek talán szüksége lesz egy évre, hogy mindent megtanuljon, legalábbis remélem. Egy körön nagyon gyors, de meglátjuk, hogyan teljesít majd a versenyeken. Ugyanakkor 15 évvel fiatalabb, mint Vale – ez talán túl nagy kihívás.”

Rossi jelenleg kétéves szerződéssel rendelkezik a Yamahánál, és minden valószínűség szerint 2018 végén visszavonul a MotoGP-ből, ám a VR46 Versenyzői Akadémia főnöke szerint ezt még nem lehet biztosan kijelenteni: „Most 37 éves, így két év múlva nyilván abba kellene hagynia, de Valentino esetén sosem tudhatod” – fogalmazott Uccio. „Ez attól függ, hogy gyors lesz-e vagy sem, de ha úgy folytatja, ahogy 2016-ban teljesített, akkor miért kellene abbahagynia? Ha azt mondjuk, hogy be kellene fejeznie, akkor van még 22 versenyző, akik mögötte végeztek, így nekik is.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: