DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

„Az F1 és a MotoGP tanulhatna egymástól”

Az ötszörös világbajnok Jorge Lorenzo szerint jelenleg a MotoGP nyújtja a legjobb szórakozást a motorsportok közül, a száguldó cirkuszban azonban sokkal profibb a környezet, ami a pilóták dolgát is megkönnyíti.

Az immár a Ducati színeit erősítő Jorge Lorenzónak a múlt év őszén lehetősége volt kipróbálni a Formula-1-ben három éve egyeduralkodó Mercedes 2014-es gépét Silverstone-ban, amely után vezetéstechnikai szempontból már összehasonlította a két kategóriát. A spanyol motoros aztán november végén a világbajnok egylet VIP-vendége volt a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, ahol a crash.net szakoldalnak adott interjújában más szempontokból is összemérte az F1-et és a MotoGP-t:

„A Formula-1 tanulhatna a MotoGP-től a pályán, a MotoGP pedig tanulhatna az F1-től a pályán kívül – így lehetne a legjobban megfogalmazni” – nyilatkozta Lorenzo az említett hírportálnak. „Példának okáért szerintem jelenleg a MotoGP nyújtja a legjobb show-t a motorsportok közül a világon. Sokkal látványosabb és sokkal szórakoztatóbb, mint a Formula-1.”

lorenzo-motogp-crash



„Ugyanakkor az F1-es paddock nagyon okos, nincs is annyira sok ember, és ez sokkal jobb a pilóták számára” – folytatta az ötszörös vb-győztes. „Szabadon sétálhatnak a paddockban. Ezt a MotoGP esetében nem tehetem meg, mert olyan sok ott az ember. Képtelenség egy percet is a paddockban tölteni, egy métert sem tudsz megtenni anélkül, hogy egy rajongó ne akarna képet csinálni.”

Nem Lorenzo az egyetlen versenyző, akinek gondja van a paddockban sétáló nézőkkel: Valenciában Valentino Rossinak meg is gyűlt a baja az egyik rajongóval, aki feljelentette az olaszt, amiért meglökte őt, amikor robogón próbált keresztülvágni a tömegen, ám nemrég kiderült, hogy ejtették az ellene szóló vádakat. Lorenzo még hozzátette: a Formula-1-ben a csapatok a szponzorokkal is sokkal profibban bánnak, ráadásul a támogatók is magasabb szintet képviselnek, mint a gyorsasági motoros világbajnokságon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: