DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Ducati: Lorenzo már Katarban győzelemmel debütálhat

Paolo Ciabatti, a bolognaiak MotoGP-s alakulatának sportigazgatója úgy érzi, a gépüknek és új spanyol versenyzőjüknek is fekszik az idénynyitónak otthont adó pálya. 2017-re a céljuk nem más, mint hogy a világbajnoki címért küzdjenek.

A Ducati csaknem hat éve tartó nyeretlenségi szériájának vetett véget idén Ausztriában, ám az olasz gyártó már az előző években is jól szerepelt néhány pályán. Egyértelműen ezek közé tartozik Katar is, ahol az elmúlt két versenyen egyaránt csak egy hajszál választotta el őket a győzelemtől. Miután Jorge Lorenzo is rendre versenyképesnek bizonyul a szezonnyitó helyszínén, sokan úgy vélik, hogy a Yamahától átigazoló spanyol akár rögtön első ducatis futamát megnyerheti – nincs más véleményen, a bolognaiak sportigazgató, Paolo Ciabatti sem:

lorenzo-ducati-2016



„Miért ne? 2015-ben és 2016-ban is közel voltunk a győzelemhez Katarban, hiszen mindkétszer második helyen végeztünk Doviziosóval. Jorge is jól megy ott, szóval reméljük, ismét ugyanolyan versenyképesek tudunk majd lenni” – idézi őt a Motorsport.com. „Természetesen igen kedvező pályáról van szó számunkra, de a Honda, a Yamaha és a Suzuki sem fog tétlenül álldogálni, szóval végig keményen kell dolgoznunk, ha sikeresek akarunk lenni. De tény, hogy egy olyan pályán kezdeni az évet, amely fekszik a motorunk karakterisztikájának, egyértelműen biztató tényező.”

Ciabatti egyébként nem csak Katarban szeretne szép eredményt elérni új pilótájukkal: „Egyértelmű, hogy egy olyan pilótával, mint Jorge, az a célunk jövőre, hogy a címért harcoljunk” – jelentette ki a szakember. „Persze ez egy elég ambiciózus cél, de azt mondtuk, hogy ha lesz egy győzelemre esélyes motorunk, akkor megpróbálunk megszerezni egy top versenyzőt. Ezt megtettük, így a célunk, hogy a lehető legtöbb futamot nyerjük és küzdjünk a bajnokságért. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen tiszteljük az ellenfeleiket is.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: