DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Lorenzo szerint javulni fog a kapcsolatuk Rossival

Az ötszörös világbajnok úgy érzi, már nem lesz akkora feszültség közte és ex-csapattársa között azok után, hogy átigazol a Ducatihoz, hiszen néhány évvel ezelőtt is ugyanez játszódott le kettejük viszonyában.

Jorge Lorenzo kilenc idényt húzott le a Yamahánál, ebből hét során versenyzett Valentino Rossi oldalán, a két klasszis viszonya pedig távolról sem volt nevezhető problémamentesnek. Már az első éveikben is komoly feszültség alakult ki közöttük, hiszen mindketten világbajnoki címre esélyes motoron ültek: emlékezetes, hogy egy időben még falat is húztak a garázs két térfele közé. Aztán Rossi 2010 végén átigazolt a Ducatihoz, majd amikor két sikertelen év elteltével visszatért, úgy tűnt, normalizálódott a helyzet köztük.

lorenzo-rossi-kapcsolat-2016



Ez az állapot azonban csak ideiglenes volt: ahogy a „Doktor” egyre inkább kezdte visszanyerni korábbi formáját, úgy nőtt a feszültség közte és spanyol társa között. Mindez a 2015-ös szezon végén csúcsosodott ki, amikor ők harcoltak a vb-győzelemért, Rossi pedig azzal vádolta meg Lorenzót és a repsolos Marc Marquezt, hogy összefogtak ellene. A helyzet idén sem sokat javult – elég csak a misanói előzés utáni vitájukra gondolni –, ám az ötszörös vb-első most átszerződik a bolognaiakhoz, így újabb fordulat állhat be a két motoros kapcsolatában.

„Ha két kakasod van egy tyúkólban, amelyeknek az egyik célja, hogy mindent megtegyen azért, hogy legyőzze az azonos motoron ülő társát, az feszültséget okoz. Ez teljesen normális, legyen szó akár Valentinóról, akár másról” – nyilatkozta Lorenzo a Motorsport.com szakoldalnak. „Viszont ha az egyikőtök másik csapatnál versenyez, akkor a feszültség is kisebb. Ugyanez volt a helyzet akkor, amikor ő átment a Ducatihoz. Akkoriban sokat javult a kapcsolatunk az előző két évhez képest. Talán ugyanez lesz a helyzet most, hogy én váltok.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: