DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Rossit lenyűgözte Vinales yamahás bemutatkozása

A Suzukitól érkező fiatal spanyol mindkét tesztnapon az eredménylista élén végzett, ezzel a „Doktor” elismerését is kiváltotta. Az olasz beszélt arról is, milyennek érzi a 2017-es motort.

Jorge Lorenzo ducatis átigazolása mellett a helyére szerződtetett Maverick Vinales yamahás szereplését övezte a legnagyobb figyelem a valenciai Ricardo Tormo pályán rendezett két tesztnap folyamán. A Suzukinál már futamgyőzelmet is szerző spanyol egyáltalán nem okozott csalódást, sőt: kedden és szerdán is a leggyorsabbnak bizonyult, ráadásul második alkalommal egyedüliként tudott 1:30 alatti kört futni.

vinales-yamaha-teszt-2016-1



Bár a Yamaha valamilyen oknál fogva – talán a Lorenzót érintő tiltásuk miatt – nem engedte beszélni Vinalest a teszt végén, csapattársa, Valentino Rossi összegezte a spanyol teljesítményét: „Vinales már kedden is lenyűgöző volt, szerdán pedig még inkább, hiszen 1:29-es kört futott, ami elképesztő idő. Úgy gondolom, nagyszerűen sikerült a bemutatkozása” – idézi az olaszt a crash.net szakoldal.

Rossi, aki Vinalesszel ellentétben már a 2017-es vasat is kipróbálta, természetesen a saját tesztprogramjáról is beszélt: „69 kört teljesítettünk a második nap, és összehasonlítottuk a régi és az új motort. Nyilvánvaló, hogy rengeteg munka vár még ránk, különösen a motorblokkot illetően, de ez a vázra is igaz. Utóbbival kapcsolatban biztatóak az első benyomások, de beállítás terén valami másra van szükségünk. Többi időre van szükségünk, hogy megértsük az egyensúlyát. De jövő héten újra tesztelünk, méghozzá Sepangban, ami egy teljesen eltérő pálya.”

rossi-teszt-2016-11

A „Doktor” már kedden sem volt elégedett az új erőforrással, s amikor megkérdezték, melyik a legfontosabb terület, ahol javulniuk, ismét ezt emelte ki: „Főleg a motorra kell koncentrálnunk és a kigyorsításra. Jobban kell kijönnünk a kanyarokból. Ez még csak az első lépés, de az első benyomások alapján nincs óriási előrelépés, szóval dolgoznunk kell ezen. Remélem, Malajziára lesz néhány újdonságunk” – utalt a Yamaha jövő heti privát gyakorlására Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: