DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Még több feladatot szán Stonernek a Ducati

Gigi Dall’Igna már a tesztpilótaként tevékenykedő ausztrál eddigi munkáját is rendkívül hasznosnak ítélte meg, a bolognaiak általános igazgatója azonban szorosabban együtt szeretne működni a visszavonult kétszeres világbajnokkal.

Casey Stoner a tavalyi esztendő végén tért vissza korábbi sikerei helyszínére, a Ducatihoz, ahol tesztpilótai és nagyköveti szerepkörben számítanak a szolgálataira. A 2012 végén visszavonult motoros részt is vett néhány teszten – privát és a mezőny többi tagjának jelentében rendezetten egyaránt –, ám legtöbbször így is Michele Pirrót láthattuk dolgozni a fejlesztőcsapattal.

stoner-ducati-2016-nov



Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója azonban úgy véli, illene jobban kihasználni, hogy egy ilyen tapasztalt motoros áll rendelkezésükre a fejlesztések terén: „Nagyon örülök, hogy Casey csatlakozott hozzánk 2016-ban. Nagyon fontos volt a jelenléte, mivel adott nekünk néhány plusz adatot és ötletet, hogyan fejlesszük a motort, és így tovább” – idézi a szakembert a crash.net.

„Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy vele dolgozhatom. Jövőre szeretnénk, ha Casey többször tesztelne nekünk, emellett azt is, hogy szorosabban együtt dolgozna velem és a technikai részleggel, hogy lehetőségünk legyen kamatoztatni a tapasztalatait a motor fejlesztésénél, hogy felgyorsíthassuk a folyamatokat” – fogalmazott Dall’Igna. Stoner várhatóan a január végi sepangi teszten kap újra szerepet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: