DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

A Yamaha nem engedi el Lorenzót a Ducati tesztjére

Bár a valenciai szezonzárót követő hivatalos gyakorláson még felülhet a bolognaiak versenygépére a hangvillásoktól távozó spanyol, az egy héttel későbbi privát teszten már nem vehet részt az ötszörös világbajnok.

A versenyzők általában az adott év utolsó napjáig, azaz december 31-ig rendelkeznek szerződéssel aktuális csapatukkal, így azok engedélyére van szükségük, ha egy átigazolás esetén már a hagyományos valenciai teszten ki akarják próbálni új alakulatok motorját. Nincs ez másként Jorge Lorenzo esetében sem, aki a szezon végén kilenc év után hagyja el a Yamahát a Ducati kedvéért: a hangvillások a MotoGP-ben megszokottaknak megfelelően nem gördítettek akadályt a spanyol pilóta valenciai szereplése elé.

yamaha-lorenzo-ducati-teszt-2016-0



Más a helyzet viszont a Ducati Jerezbe tervezett privát tesztjével. A bolognaiak november 23-ra és 24-re foglalták le a spanyolországi pályát, s arra kérték a Yamahát, hogy oda is engedjék el Lorenzót, ám mint kiderült, erre már nemleges választ kaptak. „Minden lehetséges módon próbáltak megoldani az ügyet, de falba ütköztük” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sport hasábjain Davide Tardozzi sportigazgató, aki rámutatott: ők elengedték jelenlegi versenyzőjüket, Andrea Iannonét a Suzuki által tervezett gyakorlásokra.

„Fel sem merült bennünk, hogy ne engedjük tesztelni Iannonét. Úgy gondoljuk, ennek egy sportszerű környezetben magától értetődőnek kellene lennie” – szúrt oda a riválisnak Tardozzi. Érdekesség, hogy a Motorsport.com szakportál szerint ugyanarra a két napra foglalták le a sepangi aszfaltcsíkot a yamahások, s a Suzuki is lehetővé tette, hogy a Lorenzo helyére érkező Maverick Vinales részt vegyen azon a kétnapos privát tesztelésen, amelyen a 2017-es YZR-M1-gyel ismerkedhet majd a fiatal spanyol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: