DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

A Ducatinak Marquezre lenne szüksége, nem Lorenzóra

Cal Crutchlow szerint a bolognai gyártónak a harmadik királykategóriás vb-címe felé menetelő spanyolt kellett volna leigazolnia, ha biztosra akarnak menni, hogy megnyerik a világbajnokságot. Az LCR Honda brit motorosa beszélt Lorenzo misanói sajtótájékoztatós kifakadásáról is.

A San Marinó-i Nagydíj után Jorge Lorenzo és Valentino Rossi vitájával volt tele a sajtó: a Yamaha spanyol versenyzője a leintést követően a média munkatársai előtt túl agresszívnek nevezte a „Doktor” ellene bemutatott előzését, amelyet az olasz a csapattárs szavába vágva kikért magának. A téma még az Aragóniai Nagydíjon is előkerült, s nem csak a két érintettet kérdezték meg a történtekről, hanem többek között Cal Crutchlow-t is, akit arról faggattak, hogy egyszerűen csak nevet-e ezen a vitán:

„Én csak azon nevetek, akinek nincs igaza, és fogalma sincs, miről beszél, vagy szimplán csak nevetséges” – idézi a brit szavait a Motorsport.com szakoldal. „Nem félek kimondani ezt. Lorenzo egy előzés miatt panaszkodik – ő talán még sosem előzött meg senkit keményen korábban? Valentino manővere ráadásul még csak nem is volt kemény, ilyen a versenyzés. Ha valaki előz téged, fel kell állítanod a motort, vagy pedig ott maradnod és akkor neked ütköznek. Ez a te választásod.”

marquez-lorenzo-ducati-2016-09-29



„Jorgének nincs igaza, és szerintem azért viseli nehezen, mert mostanában nem olyan gyors, mint általában szokott lenni. Remélem, sikerül fordítania ezen a tendencián jövő február és március előtt. Mert ha nem, igen komoly bajban lesz – s akkor a Ducati ismét rossz lóra tett” – utalt arra Crutchlow, hogy a címvédő jövőre már az olasz márka színeiben fogja húzni a gázt.

Az LCR Honda pilótája két éve maga is a Ducati versenyzője volt, s nem zárkózott volna el egy esetleges visszatéréstől, elmondása szerint azonban a bolognaiaknak semmiképp sem a yamahás spanyolra lenne szükségük ahhoz, hogy Casey Stoner 2007-es sikere után ismét felérjenek a csúcsra:

„Ha megkérdeznétek Dovit, ki lenne alkalmas Iannone helyére, engem mondana, mert ismerem a motort és most már szinte az összes gyártót. De ez nem azt jelenti, hogy olyan jó munkát végeznék, mint Lorenzo” – szögezte le Crutchlow. „Én csak azon gondolkodtam: ha egy olyan srácot keresnék, aki biztosan vb-t tud nyerni azzal a motorral, Lorenzóra esne a választásom? Nem. Hanem Marc Marquezre. Akkor még szabad is volt, csak nem tettek elég jó ajánlatot érte – vagy pedig Marc nem akart átmenni” – vélekedett a néhány hete Brnóban első királykategóriás győzelmét szerző brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: