DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Győrfi Alen: 165 ezredre a bajnoki címtől

Elképesztő izgalmak közepette zárta le az elmúlt versenyhétvégét Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata. A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Győrfi Alen az Alpok Adria sorozat záró állomásán, a Slovakiaringen a bajnoki címért szállt harcba a Superstock 600-as kategóriában, és az utolsó métereken, 165 ezreddel maradt le róla, míg Kovács Bálint a 6. pozícióban látta meg a kockás zászlót Hockenheimben, az ADAC KTM Kupa szezonzáró futamán, és ezzel összetettben a hetedik helyen végzett.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Győrfi Alen az Alpok Adria sorozatban állt rajthoz a mindent eldöntő utolsó fordulóban, mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy 18 pontos hátránya ellenére megszerezze a bajnoki címet a Superstock 600-as kategóriában. Alen mindent megtett a siker érdekében, hiszen az időmérőn a második helyet szerezte meg, és szombaton – vélhetően az év versenyén – centiken múlt a futamgyőzelme. Vasárnap a warm up alatt már övé volt a legjobb köridő, és a futamon a legnagyobb riválisának kiesését követően „már csak” annyi dolga lett volna, hogy megnyerje a versenyt. Az utolsó kigyorsítás azonban nem sikerült a számára, így 165 ezreddel a második helyre szorult. Ez pedig annyit jelentett, hogy a tavalyi szezon után idén is a második helyen végzett kategóriájában.

györfi-alen2



– Már nagyon vártam ezt a hétvégét, ám így visszagondolva, nagyon kis dolgon, pontosan 165 ezredmásodpercen múlt a bajnoki címem. Ám nem kárhoztathatom a balszerencsémet, hiszen egyrészt mindent megtettem a siker érdekében, másrészt viszont a vasárnapi futamra nem a megfelelő gumit választottuk ki, és ez a hiba sajnos a bajnoki címembe került. Nagy csatákat vívtunk mindkét nap, ami élvezetes volt a szépszámú közönség számára. Gratulálok Juhász Dávidnak a bajnoki címéhez, és innentől kezdve már a jövő év lebeg a szemem előtt  – jelentette ki Györfi Alen.

Kovács Bálint is befejezte az ADAC KTM kupában az idei szezont, és a legendás Hockenheimringen – ezúttal a német IDM klasszisai előtt – bizonyította tehetségét. Az ifjú motoros eddig sosem ment ezen a pályán, de hamar megtanulta a vonalvezetését, hiszen a hetedik helyre kvalifikálta magát, ráadásul a köridői folyamatosan javultak. A versenyen aztán előbb elrontotta a rajtot, nagyon visszaesett, majd pazar tempót diktált végig – övé lett a második legjobb köridő –, így sikerült feljönnie a hatodik helyre, és ez a pozíció elég volt arra, hogy összetettben előre lépve végül a hetedik helyen zárja első szezonját az ADAC KTM kupában.

kovacs-balint2-foto

– Nagy izgalommal vártam a szezonzáró futamot, és ahogy azt vártuk, a pénteki szabadedzésünk ráment a pályaismeretre, hiszen korábban még sosem motoroztam a hockenheimi pályán. Az időmérőre változtattunk pár dolgot a motoron, ennek köszönhetően a hetedik pozíciót sikerült megcsípnem a rajtrácson. Ám mindezt hiába tettem, hiszen nagyon elrontottam a rajtot, teljesen visszaestem a mezőnyben, ám a második körtől megtaláltam a tempómat, és megkezdtem a felzárkózást. Sikerült egészen a hatodik helyig visszajönnöm, és amikor beértünk a célba, már csak egy tizedre voltam az ötödik helyen végzett riválisomtól. Elégedett vagyok az idei szezonommal, hiszen ez az összetettben elért hetedik hely jó alapot ad a folytatásra – fogalmazott Kovács Bálint.

A 220 Volt H-Moto Team csapattulajdonosa is elégedett volt mindkét versenyzője teljesítményével, és azon a véleményen van, hogy mind Alen, mind Bálint a maximumot nyújtotta az idei szezonban.

– Először is köszönöm Bálintnak és Alennek is, hogy maximális hozzáállással abszolválták az utolsó idei futamukat! Gratulálok nekik a teljesítményükhöz. Alen második lett idén is az Alpok-Adria bajnokságban, ám a tavalyival ellentétben most az utolsó pillanatig  volt esélye a végső győzelemre. Keményen dolgozott és tudom, hogy mindent megtett a végső győzelemért. Csüggedni nincs miért, hisz komoly feladatok várnak a 2007-ben Európa-bajnoki címet szerzett versenyzőmre. Bálint egész hétvégi teljesítményét személyesen követtem végig, és a mostani motorozásával több csapatvezető figyelmét is magára irányította. Biztos vagyok benne, hogy rövidesen minden részlet a helyére kerül, és bejelenthetjük, hogy hol folytatja. Külön szeretnék gratulálni az MW Performance csapatának, Mohai János csapattulajdonosnak, hogy a versenyzője, Laczkó Máté megnyerte a sorozatot – közölte Kelemen Krisztián.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: