DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi már lemondott bajnoki címről

A „Doktor” úgy érzi, nem tudja már ledolgozni a Marc Marquezzel szembeni 53 pontos lemaradását, az összetettbeli második hely megszerzését viszont fontosnak tartja. Spanyol csapattársa is beszélt arról, milyen célokkal vág neki a szezon hátralévő részének.

Hiába végzett az elmúlt két versenyen is Marc Marquez előtt, Valentino Rossi hátránya még mindig 53 pontos a Repsol Honda motorosa mögött. Ez hét futammal a vége előtt nem tűnik teljesen behozhatatlan lemaradásnak, ám a Yamaha klasszisa már nem kerget hiú ábrándokat. Arra a kérdésre, hogy elérhetőnek tartja-e ilyen távolságból a hőn áhított vb-címet, így felelt: „Nem, mivel túl sok hibát követtem el és egy kis balszerencsém is volt, emiatt túl messze vagyok. Ráadásul Marquez idén nem csak, hogy minden körülmények között gyors, hanem mindig helyes döntést is hoz. Így nagyon nehéz ledolgozni azt az 53 pontot” – idézi az olaszt a Motorsport.com szakoldal.

23915_orig_1ef2ec25d67a2a2aaad71ab149693ed0



Bár Marquez messze van tőle, Jorge Lorenzót a hétvégén megelőzte az összetett tabellán, s Rossi szerint az a célja a hátralévő futamokon, hogy meg is őrizze ezt a második pozíciót: „Nagyon örülök, amikor dobogón végzek, és ha rengeteg pontot gyűjtök a szezon végére. Mindig így versenyzem, nem kockáztatok mindent egyetlen futamért. A második helyért vívott csatánk Lorenzóval még nagyon nyílt, és nagyon fontos volt, hogy megszerezzük ezeket a pontokat és elé kerüljünk. Ugyanakkor Lorenzo is nagyon erős, ezért fontos, hogy a végéig harcolni tudjunk vele, még ha csak a második helyért is” – fogalmazott az előző két idényt az ezüstérmes pozícióban záró pilóta.

Természetesen a Marquez mögött 59 egységnyi hátránnyal rendelkező Lorenzót is megkérdezték ugyanerről: „Nem gondolok a bajnokságra, csak arra koncentrálok, hogy a lehető legjobban motorozzak és a legjobb eredményt érjem el. Aztán utána meglátjuk, hogy állunk összetettben. Egyedül arra figyelek, hogy minél többet nyerjek” – mondta a címvédő, aki így beszélt tetemes pontversenybeli lemaradásáról: „Részben balszerencsénk volt, részben nem éreztük jól magunkat, és ezért rosszul teljesítettünk az esőben. Valentino is peches volt, amikor lerobbant alatta a motor Mugellóban, ez az oka, hogy Marc ilyen sok ponttal vezet. Igazán kiegyensúlyozott bajnokságot fut a motorjával.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: