DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Stoner nem lesz Lorenzo edzője, de...

A Ducati tesztpilótájaként tevékenykedő ausztrál fő feladata, hogy segítsen a bolognaiaknak az előrelépésben, s egyúttal megkönnyítse a Yamahától érkező spanyol beilleszkedését a csapatba. A visszavonult kétszeres vb-győztes azt is elmondta, miért nem hiányzik neki a versenyzés.

Jorge Lorenzo a szezon végén kilenc év után hagyja el legnagyobb sikerei helyszínét, a Yamahát, s igazol át a Ducati gyári csapatához. Az olasz istállónál egy teljesen más motor és egy teljesen új szemlélet fogadja majd, amelyhez hozzá kell majd szoknia a regnáló világbajnoknak. Pontosan ebben fog segíteni neki Casey Stoner, aki amellett, hogy tesztpilótaként igyekszik tenni a Ducati fejlődéséért, a spanyol beilleszkedésénél is fontos szerepet játszhat – igaz, elmondása szerint nem fog olyan szinten együtt dolgozni Lorenzóval, mint például idén Luca Cadalora Valentino Rossival.

casey stoner_test



„Az a feladatom, hogy segítsem a Ducati fejlődését idén, de főleg a következő szezonban” – nyilatkozta Stoner, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Nem leszek Lorenzo edzője, ahogy valaki fogalmazott, de segíteni fogok neki a motor megértésében. Ez segíteni fog neki a beilleszkedésben és talán abban is, hogy hozzászokjon a Ducati módszereihez, amelyek eltérnek a japán csapatokétól. De ez nem fog sok időbe telni, hiszen versenyzett már a Derbinél a 125-ösök között, Apriliával a 250-eseknél, aztán pedig Yamahával, és mindenhol erősen teljesített.”

Amióta az ausztrál újra a bolognaiaknál szerepel, időről időre előkerül a téma, miszerint néhány versenyen rajthoz is állhat a kétszeres világbajnok, amit eddig rendre cáfoltak az érintettek, Stoner azonban most azt is elárulta, miért nem akar visszatérni: „Nem érdekel a versenyzés. Ki nem állhatom a feszültséget és a nyomást többé” – magyarázta a még mindig csak 30 éves motoros. „Nem áll szándékomban visszatérni. A tény, hogy versenyképes vagyok, amit Misanóban is megmutattam, nem változtat semmin. Amikor 2012 végén abbahagytam, akkor is versenyképes voltam.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: