DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Iannone-Lorenzo lenne a tökéletes páros?

A Ducati versenyzői a következő futamokon egyértelműen azért küzdenek, hogy rájuk essen a gyártó választása, amikor azt döntik el, melyikük maradhat jövőre is náluk az érkező Jorge Lorenzo társaként. Andrea Iannone szerint argentínai hibája nem könnyíti meg a helyzetét, de úgy véli, nem kell senkit meggyőznie a képességeiről.

Amióta a Ducati két hete bejelentette Jorge Lorenzo leigazolását, az egyik legizgalmasabb témát azt jelenti, hogy vajon melyik Andrea maradhat mellette csapattársként. Dovizioso és Iannone tavaly óta versenyeznek egymás mellett, s bár a szezon elején előbbi tűnt meggyőzőbbnek, végül honfitársa megelőzte őt a pontversenyben. Az idei első két futamon mindketten erősen teljesítettek, ám Iannone Katarban már a verseny első fázisában kiesett, míg Argentínában az utolsó előtti kanyarban csúszott el, ráadásul magával vitte kollégáját is, kettős dobogótól fosztva meg ezzel a Ducatit.

Azóta Austinban szerzett egy dobogós helyezést, ám Iannone a Motorsport.com szakoldalnak adott interjújában elismerte, hogy a termasi események ronthattak az esélyein: „Biztos vagyok benne, hogy ez nem segített nekem, de mindenki megérheti, hogy az emberek hibáznak. Tavaly kétszer is kiestem műszaki hiba miatt, amely az összetettbeli helyezésemen is meglátszott. Van, hogy a motor megy tönkre, van, hogy a versenyző hibázik. Jelenleg nem abban a pozícióban vagyunk, amit megérdemelnénk, és ez nagyrészt az én hibámnak is köszönhető. De mit tehetnék? Senki sem tökéletes, de természetesen tanulni kell ezekből.”

orig_3dc87fc81c9472ecaebe925f778081db



Arra a kérdésre, hogy hogyan lehetne a legjobban meggyőzni a bolognai gyártó vezetését, hogy őt válasszák Lorenzo mellé, így felelt Iannone: „Nem kell senkit meggyőznöm, szerintem a Ducati tisztában van a sebességemmel és a bennem rejlő potenciállal. Megvannak az adataik az összes edzésről, csak át kell nézniük őket és azután dönteniük. Természetesen szükségem van egy erős szezonra, de ez olyasmi, amit én még jobban szeretnék, mint ők.”

A Ducati az elmúlt időszakban többször hangsúlyozta, hogy szeretnének győztes versenyzőt látni a csapatukban, és maga az olasz is elismerte, hogy bár nagyon gyors, még a kisebb kategóriákban sem nyert világbajnokságot, így bőven van mit bizonyítania. De vajon mit nyújthat Lorenzo a csapatnak, amire ő vagy Dovizioso nem képesek?

„Nem tudom, erre még rá kell jönnünk. Elméletileg Jorge meg tudja nyerni a bajnokságot. Én egy olyan pilóta vagyok, aki gyorsan motorozik és ígéretesnek tűnik, de még nem nyertem semmit. Pontosan ezért gondolom, hogy Lorenzo és én tökéletes párost alkotnánk: egy fiatal és nagyon gyors pilóta, illetve egy másik, aki szintén gyors és azonnal készen áll a győzelmekre” – fogalmazott Iannone, hozzátéve, hogy szerinte a Ducati egyértelműen helyesen döntött a címvédő szerződtetésével.

23292_orig_d75c53d06cf64813a5e60d3d02276de0_

Amennyiben az olaszok mégsem neki szavaznak bizalmat, akkor sem kell kétségbe esnie, hiszen más gyártóknál is lehet igény a szolgálataira: példának okáért a Yamahánál is keletkezett egy szabad hely Lorenzo távozásával, de ha oda a híreknek megfelelően érkezne is Maverick Vinales, akkor pedig a Suzukinál lesz üresedés. Iannone arra a kérdésre is válaszolt, hogy melyik márka gépe feküdhet a legjobban neki a Desmosedici mellett: „A MotoGP-ben végig Ducatival mentem, szóval ezt a motort jól ismerem. Szerintem jól alkalmazkodtam hozzá, és ez fordítva is igaz. Mivel soha nem ültem másik gépen, nem tudom, azok milyenek. Mindenesetre a tévében nézve úgy tűnik, hogy Jorge és Valentino hasonló stílusban motorozik, mint én, szóval elméletileg a Yamaha is passzolna hozzám. De szerintem a Ducati a tökéletes motor számomra” – vélekedett a 26 éves versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: