DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Eredményes spanyolországi teszten túl Győrfi Alen

A mögöttünk álló héten Györfi Alen, a H-MOTO Team pilótája a spanyolországi Circuito de Albecete versenypályán rótta a köröket, a Dunlop versenyabroncs gyártó vállalat teszt-meghívásának eleget téve. A versenyző felettébb hasznosnak ítélte meg a teszteken tanultakat, és bízik a vállalat további bizalmában, a sikeres együttműködésben.

„A hétfő reggeltől szerda estig tartó gyakorlás alatt több abroncsot, terméket is lehetőségünk volt kipróbálni. A teszten a saját, Yamaha 600 R6 motorommal vettem részt, amelyen idén most ültem először.” - mondta el a 2016-os esztendőben Alpok Adria Superstock 600-ban, és a német IDM bajnokság néhány versenyén indulni készülő sportoló. A három napos intenzív program egyaránt embert és motort próbáló kihívásnak bizonyult!

2



„Szükség volt a magam és a gép „bemotorozására”, hiszen hosszú fizikai felkészülés utáni időszak első gyakorlásán rögtön több mint hetven kört teljesítettünk - mindezt az edzésmennyiséget napi szinten, stabilan hoztuk. Sokat dolgoztunk a futómű beállításokon, el kellett találnunk a tesztkörülményeket, amelyek bizony igen változóak voltak. Először eső áztatta aszfalttal kellett megbirkózni, a későbbiekben erős szél bonyolította a dolgunk. Ennek ellenére a betervezett munkát elvégeztük, a beállításainkat megtaláltuk, több Dunlop keveréket pályára vittünk. Az EuroMoto Racing Kft. által biztosított fékbetéteket és váltóelektronikát is kipróbáltuk, ezek szintén nagyszerűen teljesítettek!

3

Eredményesnek mondanám a három nap krónikáját, többek között azért, mert színvonalas és népes olasz, valamint német versenyzőkkel teletűzdelt, nemzetközi mezőnyben mehettünk. Másrészt örülök neki, hogy sikerült a komoly pályaismerettel rendelkező, Supersport kategóriában német bajnokságban induló versenyzőtársamhoz képest sikerült három-négy tizeden belülre kerülnöm. Remélem a Dunlop szakemberei is elégedettek voltak a látottakkal, és ilyen módon is tovább támogatják a szereplésünket.” - zárta mondandóját az idén, választott kategóriájában bajnoki címre törő kiskunhalasi fiatalember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: