DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Bemutatkozott a Suzuki gyorsváltója Sepangban

Az elmúlt két napban a Suzuki tesztcsapata és Maverick Vinales a malajziai pályán gyakorolt, ahol többek között az úgynevezett seamless váltó is kipróbálásra került. A fiatal spanyol motoros elégedetten nyilatkozott a fejleményekről.

Míg a Honda, a Ducati és az Aprilia Jerezben fog tesztelni a hét későbbi részében, addig a Suzuki úgy döntött, hogy a két februári gyakorlás helyszínén, Sepangban folytatja a felkészülést a 2016-os szezonra. A két állandó versenyző közül csak Maverick Vinales utazott el Malajziába, köszönhetően Aleix Espargaro múlt heti edzésbalesetének, amely során egy csigolyája is eltört. A fiatal spanyol ugyanakkor nem egyedül körözött a távol-keleti pályán, hiszen a két tesztpilóta, Takuya Tsuda és Nobuatsu Aoki is jelen volt a kétnapos gyakorláson.

Suzuki valto_Sepang



A Suzuki a két hét héttel ezelőtti szezonzárót követő valenciai teszten még nem próbálta ki a 2016-tól kötelező érvényű egységes ECU szoftvert (részben emiatt is a második és negyedik helyen zárták a gyakorlás második napját), most azonban erre is sor került. Emellett több új alkatrészt is feltettek a vázra, valamint folytatták a Michelin abroncsaival való ismerkedést, ám kétségkívül a „seamless”, azaz gyorsváltó bemutatkozása volt a legfontosabb a gyártó számára. Vinales így értékelte a sepangi tapasztalatokat a „kékek” sajtóközleményében:

„Rendkívül intenzív volt ez a két nap: rengeteg új dolgot leteszteltünk, és elégedett vagyok, mert kipróbálhattam a 2016-os elektronikát. Az első benyomás pozitív volt, és úgy érzem, nagy lehetőségek rejlenek benne, de még sokat kell dolgoznunk vele, és rengeteg terünk van a fejlődésre. Annak is örülök, hogy sikerült kipróbálnom az új seamless váltót, amely szintén pozitív benyomást tett rám. A pálya nem igazán volt tiszta, ezért nem tudtam keményen húzni a gázt, de tesztelésre megfelelőek voltak a körülmények. Most gyűjtöttünk egy csomó adatot, amellyel dolgozhatunk a tél folyamán a februári teszt előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: