DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Rossi: A maximumot kell nyújtanunk

A hétvégén Japánban megkezdődik a MotoGP szezonjának legerőltetettebb része, amelynek a Yamaha kilencszeres világbajnoka, Valentino Rossi vág neki az összetett éllovasaként. Az olasz pilóta ugyanakkor tudja, hogy mindent bele kell adnia, ha tartani akarja a lépést őt üldöző csapattársával, Jorge Lorenzóval.

Valentino Rossi 14 pontos előny birtokában utazik el Motegibe, ahol kezdetét veszi a 2015-ös szezon legkeményebb része, a három egymást követő versenyből álló távol-keleti túra. Négy fordulóval a vége előtt semmiképp sem megnyugtató ez a fór a „Doktor” számára, főleg Jorge Lorenzo formáját látva, de ezzel természetesen az olasz is tisztában van. A yamahás számára nem ismeretlen a japán dobogó: kétszer nyert is, többször volt második, tavaly pedig harmadikként zárt. Egy éve azonban épp spanyol társa nyert, így Rossi tudja, hogy mindent bele kell adni, ha fel akarja venni vele a versenyt.

rossi_japan elott



„Úton vagyunk Motegi felé, hogy belevágjunk a bajnokság egy igen fontos szakaszába” – nyilatkozta a rutinos motoros a Yamaha által kiadott előzetes sajtóközleményben. „Nagyon szeretem ezt a pályát. Többször is jó versenyt futottam itt a múltban, és tavaly is jó hétvégét teljesített, Jorge azonban erősebb volt nálam, így ő nyert. Emiatt mindent ki kell adnom magamból, hiszen mindössze 14 pont különbség köztünk. Ez akár soknak is tűnhet, de valójában igen kevés. A maximumot kell nyújtanunk, mert versenyképesek vagyunk, amit bizonyítottunk is az év eddigi részében.”

„Most három verseny következik zsinórban, és fontos, hogy ne kövessünk el egyetlen hibát sem, de ezzel egyidejűleg a lehető legjobb eredményt érjük el” – folytatta Rossi, aki végül kitért a múlt hétfőn a Michelin spanyolországi tesztjén elszenvedett balesetére is: „Jól érzem magam. Az aragóni teszten buktam, de ennek nem voltak további következményei, csak egy kis horzsolás a karomon. Rendben vagyok, és készen állok a hármas menetre!” – zárta eltökélten mondandóját a világbajnokság éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: