DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Marquez kéztörést szenvedett edzés közben

Nemrég érkezett a hír, miszerint a világbajnoki címvédő kedden kéztörést szenvedett, miközben öccsével együtt kerékpárokkal edzettek. A spanyol motorost azonnal megműtötték, s egyelőre nem fenyegeti veszély a Japán Nagydíjon való indulását.

A motorversenyzők nem csak a pályákon, hanem azon kívül is folyamatosan sérülésveszélynek vannak kitéve: időről időre érkeznek olyan hírek, amelyek egy-egy pilóta edzésbalesetéről szólnak. Most ismét Marc Marquezen volt a sor: a MotoGP regnáló világbajnoka épp saját testvérével, Alex Marquezzel kerékpározott kedden, amikor elesett, ennek eredményeképp pedig eltört egy kézközépcsontja a bal kezében.

marquez keztores



A Repsol Honda motorosát azonnal kórházba szállították, ahol ma délelőtt meg is műtötte őt Dr. Xavier Mir, akinek elmondása szerint az operáció sikeres volt. Marquezt 24 óráig még a kórházban tartják, 48 órán belül pedig meg is kezdheti a rehabilitációt. A hírek szerint egyelőre nem forog veszélyben a spanyol indulása a jövő hétvégén sorra kerülő Japán Nagydíjon, de természetesen a hétvégét megelőzően újabb vizsgálatoknak vetik majd alá.

Nem ez az első alkalom idén, hogy Marquez keze megsérült: áprilisban egy dirt track edzés közben törte el a bal kisujját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: