DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Lorenzo: Nagyon gyorsan megváltozhat a kapcsolatunk Valentinóval

A világbajnokságot vezető Jorge Lorenzo a tegnapi silverstone-i sajtótájékoztatón elismételte, hogy remek a viszonya csapattársával és legnagyobb riválisával, Valentino Rossival, ám ezúttal már azt is hozzátette, hogy ez gyorsan megváltozhat, ha történik köztük valami a pályán. A spanyol szerint jobb, hogy azonos motorral mennek, mert így a versenyzői képességek döntenek.

Jorge Lorenzo az összetett éllovasaként érkezett meg a Brit Nagydíj helyszínére: bár a pontok tekintetében egyenlően állnak yamahás kollégájával, Valentino Rossival, a több győzelmének köszönhetően a spanyol pilóta áll a tabella első helyén. Kettejük harca roppant kiegyenlítetten alakult eddig az évad során, ez pedig részben annak is betudható, hogy azonos technikával versenyeznek. Amikor Lorenzótól megkérdezték, hogy jobb-e egy olyan rivális ellen harcolni a vb-elsőségért, aki ugyanolyan motoron ül, így válaszolt:

Lorenzo_Rossi_Silverstone



„Úgy gondolom, igen, mert így minden tőled függ” – idézi szavait a crash.net weboldal. „Talán valamennyire a szerencse vagy a balszerencse is beleszólhat, de főként rajtad múlnak a dolgok. És ha jobb vagy az ellenfelednél, megnyerheted a bajnokságot, köszönhetően a versenyzői képességeidnek, és nem a motorodnak. Ez egy kényelmes helyzet nekem, Valentinónak és a Yamahának. Vártunk néhány évet erre, és végre megvan az az előnyünk, aki kis nyugodtságot adhat. De nem túl sokat, mert Marc még mindig harcban van a címért: nyerhet még futamokat és hozhat rajtunk pontokat. Szóval óvatosnak kell lennünk vele.”

Bár a jelenlegi forma és a silverstone-i mérleg amellett szól, hogy a hétvégén a spanyol a pontszámok tekintetében is Rossi elé kerül, Lorenzo úgy véli, ezek a statisztikák nem jelentenek semmit: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy 29 pontot ledolgoztam Argentína óta. Most egy új bajnokság kezdődik számunkra. A tény, hogy én zárkóztam fel, nem jelenti azt, hogy a következő versenyeken is több pontot szerzek, mint Vale. Minden futam, minden év más, így abból, hogy már háromszor nyertem itt, nem következik az, hogy most is ez fog történni.”

A Yamaha 28 éves motorosa, aki 2010-ben és 2012-ben már megnyerte a királykategória küzdelmeit, a csütörtöki sajtótájékoztatón ismét elmondta, hogy minden eddiginél jobb a kapcsolatuk a „Doktorral”, ám ezúttal már arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a rendkívüli téttel bíró csata hevében könnyen megváltozhat: „Most nagyon fontos dologért csatázunk, és nyilvánvaló, ha a pályán történik valami feszültséggel teli esemény, mint például egy kisebb ütközés vagy ilyesmi, ez a kapcsolat nagyon gyorsan megváltozhat. Jelenleg azonban ez még nem történt meg, és mindketten készen állunk a harcra, és hogy a legjobbunkat nyújtsuk” – zárta mondandóját Lorenzo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: