DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Revansra készül a Repsol Honda Silverstone-ban

Mind Marc Marqueznek, mind Dani Pedrosának van miért fogadkoznia a silverstone-i versenyhétvége előtt. A címvédő nem tudta megnehezíteni Jorge Lorenzo dolgát Brnóban, Pedrosa pedig egy sérülés miatt nem volt képes felvenni a harcot az ellenfeleivel, így ő is erősebb folytatásban bízik.

A brnói második hely után Marc Marquez bízik abban, hogy Silverstone-ban csökkenteni tudja 52 pontos lemaradását a Yamaha duója mögött, akik jelenleg holtversenyben állnak a bajnokság élén. Tavaly Marquez győzni tudott a brit helyszínen, amely 2010 óta része a versenynaptárnak a Donington Park helyett.

RepsolHonda_MarcMarquez_Brno2015



„Nehéz hétvégénk volt Brnóban, de fontos pontokat szereztünk a bajnokság szempontjából és készen állunk, hogy tovább harcoljunk! Silverstone nem tartozik a kedvenc pályáim közé, de azért élvezem az ottani motorozást, az izgalom és a történelem körüllengi a pályát. Az elmúlt három évben sikerült a dobogón végeznem, tavaly pedig nyertem itt, szóval bízhatunk abban, hogy ha az időjárás is kedvező lesz, akkor hasonló eredményt érhetünk el idén” – olvasható a címvédő nyilatkozata a Repsol Honda sajtóközleményében.

Dani Pedrosát szerencsétlen csehországi bukása után orvosi kezelésnek vetették alá. A spanyol reménykedik abban, hogy Silverstone-ban már csaknem százszázalékos állapotban tud versenyezni, és közelebb kerülhet riválisaihoz. Pedrosa tisztában van a brit helyszín kihívásaival és tudja, hogy nem lesz könnyű dolguk.

„Nem a legjobb hétvégénket futottuk Csehországban, de megszereztük az ötödik helyet és leszűrtük a kellő tapasztalatokat. A bokám sokkal jobban van, nem tökéletes ugyan, de nem fáj annyira, mint Brnóban. Silverstone egy nagyon gyors pálya, sík területen fekszik – mivel egy régi reptéren terül el – számos különböző kanyar található rajta, szóval kihívás lesz a gyors és a lassú részekre is megfelelő beállításokat találni. Mint mindig, a brit időjárás egy ismeretlen faktor, így hát azon is rajta fogjuk tartani a szemünket!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: