DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

A Forward Racing kihagyja az indianapolisi fordulót

Szomorú hírt tett közzé a mai nap folyamán a Forward Racing: a csapattulajdonos Giovanni Cuzari adócsalás miatti letartóztatása és annak következményei folytán az alakulat úgy határozott, nem áll rajthoz a jövő hétvégén sorra kerülő indianapolisi nagydíjon.

Néhány héttel ezelőtt látott napvilágot a hír, miszerint a svájci hatóságok adócsalás és egyéb pénzügyi problémák okán letartóztatták a Forward Racing csapattulajdonosát, Giovanni Cruzarit. Rögtön ezt követően arról kezdtek beszélni, hogy a támogatók kihátrálása miatt komoly anyagi nehézségekbe ütközhet a MotoGP-ben és a Moto2-ben egyaránt érdekelt alakulat, s ezt ma az istálló egy közleményben meg is erősítette. Hozzátették ugyanakkor, hogy az elmúlt héten sikerült új megállapodásokkal valamelyest stabilizálniuk a helyzetüket, viszont kénytelenek voltak meghozni azt a döntést, hogy kihagyják a jövő hétvégén sorra kerülő Indianapolisi Nagydíjat, hogy megfelelően fel tudjanak készülni az azt követő brnói fordulóra.

21847_orig_954abadd385e1325b7a6d6de1b1128d5
 
„Rendkívül nehéz hét áll a Forward Racing mögött” – idézi a közlemény Marco Curioni vezérigazgató nyilatkozatát. „Csak az utóbbi órákban csillant fel annak a lehetősége, hogy túljuthatunk ezen a helyzeten. Remélem, hogy Giovanni – akit ártatlannak kell tekinteni, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője – hamarosan velünk lesz, hogy közösen találjunk megoldást. Az ilyen sötét pillanatokban számos „partnerünk” és „barátunk” érthető módon eltávolodott a csapattól, ezért köszönettel tartozom azoknak, akik segítenek nekünk: a Dorna és az IRTA a kezdetektől teljes mértékben támogat minket; a csapat azon tagjai, akik feltétel nélkül segítenek nekünk, és azok az új szponzorok és vállalatok, akik a kételyek ellenére is velünk vannak.”
 
A királykategóriában Stefan Bradl és Loris Baz tartozik a Forward kötelékeibe. Előbbi pilóta néhány hete sérülés miatt kénytelen volt kihagyni hazai versenyét, így Indianapolisban tért volna vissza, s a crash.net szakportál értesülései szerint erre lehet is esélye, ugyanis állítólag a németet szóba hozták Marco Melandri egykori apriliás ülésével, amelyet a Sachsenringen még az olaszok tesztpilótája, Michael Laverty foglalt el. Az Open kategóriában a remek második helyen álló Baz ugyanakkor saját twitter-oldalán már megerősítette, hogy nem tud rajthoz állni az Egyesült Államokban, s ugyanez a sors vár a Moto2-ben vitézkedő Simone Corsira és Lorenzo Baldassarira. A pletykák szerint egyébként maga a névadó szponzor, az Athina is felbontotta a csapattal kötött szerződését.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: