DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Ismét Dovizioso az élen, Marquez bukott

Az edzés nagy részében Pedrosa állt az élen a MotoGP utolsó mugellói gyakorlásán, de a hajrában Doviziosónak sikerült egy hajszállal beférnie elé. A harmadik helyen Lorenzo zárt, csupán egy ezredmásodperccel elmaradva honfitársától.

Nem folytatódott jobban Marquez napja, a regnáló világbajnok a Rossit is megtréfáló egyes kanyarban esett.

A szokásoknak megfelelően fél kettőkor ismét a MotoGP mezőnye vette birtokba a pályát, hogy egy utolsó edzéssel készüljenek a közvetlenül az edzés után kezdődő kvalifikációra, illetve a versenyre. Petrucci rögtön az edzés elején közelebbről is megvizsgálta az egyes kanyar bukóterét, majd miután rendben találta a sportbírók felkészültségét, tovább tudott menni. Öt perc után a Q1-re kényszerült Marquez állt az élen, majd megpihent a kavicságyban – nem a spanyol világbajnok napja ez eddig.



A vezetést csapattársa vette át tőle, majd nemsokára Lorenzo is beférkőzött elé. Félidőnél Pedrosa, Lorenzo, Marquez, Dovizioso, Crutchlow, Rossi, A. Espargaro, Iannone, Vinales és Smith állt az első tíz helyen. Pedrosa és Lorenzo között mindösszesen egy ezred volt ekkor a különbség, de talán ennél is érdekesebb volt Iannone, aki 350.8km/h-val új sebességrekordot állított fel! Ahogy tovább múltak a percek, Bradl feljött hatodiknak, majd Iannone ötödiknek. Marquez továbbra is a határokat feszegette, Hernandez pedig remek körrel felugrott negyediknek. 

Az első kanyar tovább szedte áldozatát, ezúttal Rossi tett ott egy kirándulás, igaz ő a motorján tudott maradni. Crutchlow is javított, a harmadik helyig jött előre, de a hajrához közeledve Marquez visszaszerezte a dobogós pozíciót. Az utolsó percben aztán érkezett Dovizioso, és 58 ezredes előnnyel átvette a vezetést Pedrosától. Ráadásul a közvetítés szerint 361km/h-s csúcssebességével rögtön át is adta a múltnak csapattársa friss rekordját, ám erről hivatalos megerősítés ezeddig nem érkezett A következő körében nem sikerült tovább javítania, de így is maradt az élen mivel Rossi ígéretes köre csak a negyedik helyre lett elég végül. Ducati elsőséggel várja tehát a mezőny a kvalifikációt, mely perceken belül kezdetét veszi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: