DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Magyar lány a vizes doningtoni pályán

Az idei év egyetlen angol fordulója következik a Superbike Világbajnokságban, valamint a kísérőversenyek sorozatában. A H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória máris elindult Nagy-Britanniába, hogy a doningtoni pályán is az eddigiekhez méltó eredményt érhessen el.

67efba79d4468bc4988b2aa7134acb0c254f46d5



A legendás brit aszfaltcsíkon nemcsak Superbike-, de MotoGP- és Formula–1-es versenyt is rendeztek már.  A Superbike Világbajnokság betétfutamaként megrendezett EJC-kupán a H-Moto Team motorversenyzője, Kis Viktória is pályára lép, de nem lesz könnyű dolga. Egyrészt a hatalmas motoros hagyományokkal büszkélkedő Anglia számtalan versenyzője indul a European Junior Cup-on, és biztosak lehetünk benne, hogy mindenki jól akar majd szerepelni a hazai közönség előtt. Az sem elhanyagolható tény, hogy a hazai pályát az angol versenyzők úgy ismerik, mint a tenyerüket.

A pálya sajátságait és az időjárási körülményeket figyelembe véve nagyon oda kell majd figyelnie Vikinek. „Az angliai fordulóra a pakolólistám élén az esőkabát szerepelt, mert valószínűleg nem ússzuk meg szárazon. A pálya fejben tökéletesen megvan, pénteken éles próba. A negyedik fordulóra visszatér a svájci lány, plusz lesz egy szabadkártyás angol hölgy is, így a női értékelésben öteen vethetjük össze tudásunkat, szerencsénket a Donington Parkban. Alig várom, hogy újra motoron ülhessek!” - mesélte izgatottan Kis Viktória.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: