DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Iannone vállsérülést szenvedett a mugellói teszten

A Ducati hétfőtől szerdáig Mugellóban tesztel, miután kihagyta a múlt heti kollektív jerezi gyakorlást. Az első két napra voltak hivatalosak a gyári versenyzők, Andrea Dovizioso és Andrea Iannone, akik közel utóbbi számára szerencsétlenül alakult a keddi nap, az olasz pilóta ugyanis elszenvedett egy bukást.

Az orvosok vizsgálatai után kiderült, hogy a motoros bal válla kificamodott, ezért a következő napokban egy specialista fogja kezelni őt, hogy a hétvégi Francia Nagydíjon rajthoz állhasson. Iannone így kommentálta az olaszországi tesztet és a balesetet:

„Nyilvánvalóan érdekes volt a teszt, hiszen mindig hasznos, ha közvetlenül egy verseny előtt tudunk gyakorolni, és sikerült kipróbálnunk néhány olyan megoldást, amelyekre a nagydíjakon nem igazán volt lehetőségünk” – olvasható a Ducati közleményében. „Összességében hasznos kétnapos teszten vagyunk túl, s elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítettem, noha sajnos a mai szakasz végén elestem az Arrabiata 2-es kanyarban, és elég keményen bevertem a bal vállam. Mindenesetre elégedett vagyok a munkánkkal, főként azért, mert a motor még mindig újnak számít, ezért különböző megoldásokat kell kipróbálgatnunk, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat.”

orig_fb70ab2c5f00c60a7565f3fc0a8a7568



Iannone csapattársa, Dovizioso is hasonlóképp fogalmazott a gyakorlást követően: a másik olasz is elégedett volt a Mugellóban látottakkal, s állítása szerint sikerült megbizonyosodniuk afelől, hogy Jerezben nem jó irányba mentek el, így most végrehajtottak néhány módosítást, amellyel újra rátaláltak a korábbi érzésre, s ismét gyorsak lettek tőle. A tervek szerint a Ducati szerdán is tovább tesztel az olaszországi aszfaltcsíkon, ám két pilótájuk már Le Mans felé veszi az irányt, így a tesztversenyző Michele Pirro veszi át a helyüket. A crash.net beszámolója szerint egyébként az Aprilia is Mugellóban tesztelt a napokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: