DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Sajnos nem láthattunk jó csatát Vale és Marc között

A vasárnapi Argentin Nagydíjon másfél körrel a vége előtt Valentino Rossi előzése után Marc Marquez nekiment az olasz Yamahájának, amely következtében a spanyol el is esett, biztos második helyet dobva el magától. Az esetről most a két csapatfőnök, Livio Suppo és Lin Jarvis is elmondta a véleményét.

Marc Marquez a termasi futam első felében a kemény keverékű (itt ez volt a lágyabb opció) hátsó abroncson futva igyekezett minél nagyobb előnyt kiépíteni a második helyre előretörő Valentino Rossival szemben. Az olasz aztán folyamatosan faragta le a hátrányát, majd nagyjából három körrel a vége előtt utol is érte a címvédőt. Az utolsó előtti körben aztán megkezdődött a párharc kettejük között, amely során azonban a spanyol nekiment a yamahásnak, így elesett. Az esetről így vélekedett a Repsol Honda, valamint a Yamaha csapatfőnöke:

orig_c7dd2450c39f656825023080d753b7ed_1



„Ahogy a versenyirányítás is megállapította, versenybaleset volt… megtörténik az ilyesmi” – nyilatkozta Livio Suppo a motogp.com weboldalnak. „Tudtuk, hogy ugyanazon a gumin Valentino gyorsabb, szóval szerintem helyes volt a taktikánk: a terv az volt, hogy meglógunk az elején, és utána azt az előnyt próbáljuk beosztani. Ez a stratégia majdnem a legvégéig működött is: sajnálatos, hogy nem láttunk egy jó csatát Vale és Marc között, de ezek a dolgok megtörténhetnek.”

Lin Jarvis a következőket mondta el a világbajnokság hivatalos honlapjának: „Sajnos Marc elkövetett egy hibát, vagyis pontosabban kettőt is, mert miután Valentino megelőzte, túl hamar és túl agresszíven próbált visszabújni. Az első koccanás után, úgy gondolom, vissza kellett volna vennie kicsit, mert Valentino nyilvánvalóan gyorsabb volt a verseny ezen szakaszában, ezért az, hogy túl közel maradt Valentinóhoz a kanyarodás előtt, az – bocsánat, hogy ezt mondom, de – Marc hibája.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: