DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Kis Viktória: Megvan a dobogó legfelső foka!

A hollandiai hétvégén Kis Viktória megszerezte első dobogós helyezését, ugyanis az EJC Európa-kupa női versenyzői között elsőként ért célba.

Kis Viktória: Hatalmas élmény volt a legendás asseni pályán motorozni. Mindig is szerettem volna kijutni ide, és most a H-Moto Teamnek köszönhetően sok más helyszín mellett erre is lehetőségem volt. Az első edzések a pálya tanulásával teltek, majd utána kezdtünk a beállításokkal foglalkozni. Az időeredmények és az érzés alapján az irány jó, csak – a többiekkel ellentétben – a pályaismeret hiányát nem könnyíti meg a kevés motorozási lehetőség. Ám így is sikerül körről körre javulni, aminek nagyon örülök! Személyes kedvencem a pálya második fele, a gyors szakaszos rész volt. A 25. helyre sikerült kvalifikálnom magam az időmérőn, és ugyanazzal a 14 körös gumival vágtam neki a futamnak, a lányok között másodikként. A rajtom jó volt, majd a verseny első felében egy brit versenyzővel tudtam meccselni. A gyorsváltó többszöri problémája miatt sajnos lemaradtam tőle, így 21.-ként intettek le kockás zászlóval. Majd következett az édes-keserű győzelem. Az új-zélandi lány elesett, így női értékelésben én állhattam fel a dobogóra, aminek nyilván nagyon örültem, de a pici keserűség ott volt, hiszen hiányzott, hogy meccselhessünk érte. Tudtuk, hogy nem lesz kis falat ez a bajnokság, és örülök a folyamatos fejlődésnek. Jelenleg az a célom, hogy minél előbb odaérjek időben az új-zélandi Avalonhoz, és versenyezhessek vele azért az első helyért! Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást, a H-Moto Teamnek a támogatást, a csapatnak (Gábor és Győző) a profi munkát! Három hét múlva következik a folytatás Imolában.

29555f5a7a70a7207f1206a9f1371b7e599561e6



Kelemenné Szilágyi Noémi menedzser

Az EJC mezőnye az idén már nem a kicsik versenye számomra! A Honda 650-nel a mezőny eleje tudja a Stock 600-as kategória időeredményeinek a végét futni!

Helyzeti előnnyel indulnak azok a fiúk, akik fiatal koruk ellenére hazájukban mindennap motorozhatnak már évek óta.

Wicca számára viszont hátrány, hogy nincs meg az a tapasztalata, mint azoknak, akik kicsi koruk óta versenyeznek. De gyorsan fel tudja dolgozni az új pályákat, és fejben is rövid idő alatt ráhangolódik a versenyekre. Előnyére szolgál az is, hogy az EJC fordulóira már nemcsak én kísérem el, hanem a csapat azon tagjai is, akik a superbike-vb Stock betétfutamain induló külföldi pilótainknak is „asszisztálnak”. Így egész hétvégén lehetőségünk van a többiekkel átbeszélni a pályát, a technikát. Arról nem is beszélek, hogy a vb-mezőny pilótái, szerelői is napi szinten a „paddock-család” tagjaiként tekintenek az EJC-s versenyzőkre.

Wicca nagy ellenfele az új-zélandi lány, akivel most 1-1 a „meccs állása” az Eb-címért folyó küzdelemben. Nem lesz egyszerű, de pont az adja a győzelem értékét, ha nagy utat kell megtenni érte. Sokat kell meg fejlődni (de kinek nem?), hogy a reális célt elérjük a mezőnyön belül. A fiúk között esélyesnek látom a pontszerző helyeket, a lányok mezőnyében pedig… miért ne? Legyen Wicca az Európa-bajnok! Győzzön az, aki legyőzi önmagát és a technikát!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: