DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi: Remélem, nem ez lesz az utolsó szerződésem

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi remek formában kezdte az idei szezont, hiszen két fordulót követően egy győzelemmel és egy harmadik hellyel a zsebében vezeti a pontversenyt. A „Doktor” elmondása szerint az év korai szakaszában ez még nem jelent túl sokat, emellett arra is utalást tett, hogy a 2016 végéig szóló szerződésének lejárta után is szívesen maradna a MotoGP-ben.

Valentino Rossi 2013-ban két, a Ducatinál eltöltött, szenvedésekkel teli szezon után tért vissza korábbi sikerei helyszínére, a Yamahához, ám abban az évben még nem igazán tudta felvenni a versenyt csapattársával, Jorge Lorenzóval, valamint a Repsol Honda kettősével. 2014-re azonban megtáltosodott az olasz, hiszen ő tudott a legközelebb kerülni a mezőnyt letaroló Marc Marquezhez, idén pedig úgy tűnik, még magasabbra emelte a lécet, hiszen a katari szezonnyitót parádés csatában megnyerte, austini harmadik helyével pedig megőrizte az első helyét az összetettben – igaz, előnye már csak egy pont Andrea Doviziosóval szemben, s a címvédő is öt egységnyire megközelítette őt.

orig_9c043eb7913617d4d3a8878e0de2ad9c



A „Doktor” célja ezek után, ahogy azt már többször is elmondta, természetesen a 10. vb-cím megszerzése, amelyre valóban lehet esélye, ám elmondása szerint az még nem jelent sokat, hogy most ő az ő nevével kezdődik a vb-tabella: „Az, hogy két verseny után vezetem a bajnokságot, nem igazán fontos, hiszen nagyon hosszú még a szezon, mindenesetre jó érzés Austin után is az élen lenni, amely az egyik legnehezebb pálya a Yamaha számára a naptárban” – idézi Rossit a crash.net. „Mindig szenvedtem ott korábban, főleg azzal, hogy az első gumi kibírja a verseny végéig, de idén jobb volt a helyzet. Boldog vagyok, mert az edzések sem alakultak rosszul, többé-kevésbé végig a legjobb négy között voltam.”

A yamahás pilótával kapcsolatban a korából adódóan folyamatosan felmerül a visszavonulásának kérdése is. Rossi legutóbb azt mondta, még nem döntött, mihez kezd a japán gyártónál 2016 végéig szóló szerződésének lejárta után (korábban az is szóba került, hogy átnyergel a Superbike világbajnokságra, ám legutóbb ezt már tagadta az olasz), most azonban Texasban, a futam utáni sajtókonferencián arra tett utalást, hogy szívesen versenyezne még 2017-ben is a MotoGP-ben: „Két évre szól a mostani szerződésem, de remélem, nem ez lesz az utolsó” – fogalmazott a „Doktor”, alighanem szurkolók millióinak kívánságát is megfogalmazva ezzel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: