DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Marquez a valaha volt leggyorsabb

Legalábbis ami a végsebességet illeti: tegnap Katarban a Honda kétszeres bajnoka megdöntötte a tavaly óta fennálló sebességrekordot - az Andrea Iannone csúcsát átvevő spanyol átlépett egy álomhatárt.

A kétszeres világbajnok Marc Marquez már eddig is számos rekordot tudhatott magáénak, többek közt ő volt a mindenkori premier kategória legfiatalabb pole-pozíciósa, futamgyőztese és világbajnoka, de a tavalyi szezon első tíz versenyének megnyerése vagy az egy idényen belül begyűjtött tizenhárom siker szintén korábban példa nélküli eredmény. Katarban, bár az eredmény alaposan elmaradt a várttól, egy újabb rekorddal gyarapította az eddigieket: ő lett a MotoGP történetének legnagyobb végsebességet elérő versenyzője.

marquez_2015_katar



A spanyolok kétszeres világbajnoka elsőként lépte túl a 350-es álomhatárt, egészen pontosan 350,3 kilométer per órát mértek nála a verseny során. Az eddigi rekorder a mostani versenyen remekül szereplő Andrea Iannone volt, aki a Pramac Racing színeiben 349,6 kilométer per órával száguldott a tavaly Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésén – ő akkor Pedrosa öt éve fennálló csúcsát döntötte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: