DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Hivatalos: Stoner rajthoz áll a suzukai 8 órás viadalon

Néhány hete már felröppent a hír, miszerint a 2012 végén visszavonult kétszeres MotoGP-világbajnok Casey Stoner rajthoz állhat a nagy presztízzsel járó suzukai 8 órás versenyen. Ma reggelre ez hivatalossá vált, miután a Honda bejelentette, hogy az ausztrál klasszis lesz a tavalyi Supersport világbajnok Michael van der Mark, valamint Takumi Takahashi csapattársa.

Casey Stoner 2012 végén búcsúzott el a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájától, ám véglegesen nem távolodott el a versenyzéstől, hiszen egy ideig a V8 Supercarsban próbálta ki magát, emellett pedig több teszttel is segítette a HRC munkáját. Néhány hónapja egy ilyen gyakorlás alkalmával ülhetett fel arra a Honda CBR1000RR-re, amellyel a Honda a legendás suzukai 8 órás viadalon szokott szerepelni, s az ausztrálnak rögtön megtetszett a motor, így nem véletlen, hogy pletykálni kezdték vele kapcsolatban, hogy esetleg rajthoz állna az említett eseményen. A mai napon ez hivatalossá vált, hiszen a japánok bejelentették, hogy a korábbi kétszeres világbajnok lesz az előző két évben egyaránt győztes Michael van der Mark és Takumi Takahashi csapattársa a júliusban sorra kerülő versenyen. Stoner a 2012-es valenciai idényzáró óta először fog szerepelni motorversenyen, így természetesen a motoros is rendkívül izgatott ezzel kapcsolatban:



20986_orig_e27a666d304ef0123d2f9325212dc6f8
 
„Azok után, hogy néhány hónapja vezettem a motort Sepangban, komolyan elbeszélgettem a Hondával egy esetleg suzukai indulásról” – idézi a pilóta szavait a crash.net szakportál. „Ez egy olyan esemény, amelyen mindig is szerepelni akartam, de erre nem volt lehetőségem, amíg a MotoGP-ben versenyeztem, köszönhetően a sűrű menetrendnek, szóval már várom, hogy rajthoz állhassak! A motor különbözik a MotoGP-géptől, de ez egy új kihívás és egyben egy lehetőség lesz számomra, hogy kipróbáljak valami újat, amely eltér attól, amihez eddig hozzászoktam pályafutásom során. Michael van der Mark lenyűgözött az idei szezonban, Takumi Takahashi pedig rengeteg tapasztalattal rendelkezik erről a motorról, ezért már várom, hogy meghallgassam a véleményüket, és együtt készülhessünk a júliusi versenyre. Most az edzésekre kell koncentrálnom, hogy készen álljak a viadalra” – összegezte gondolatait Stoner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: