DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Casey Stoner újra versenyezhet

Az olasz médiában sok pletyka kering Casey Stoner esetleges visszatérése körül – írja a motorcyclenews.com. Ezek szerint az ausztrál MotoGP-legenda nem a királykategóriában indulna ismét, hanem a Honda számára egy másik fontos eseményen, a suzukai 8 órás viadalon.

Casey Stoner visszavonulása óta rengetegen várták, hogy újra két keréken láthassák versenyezni. Mindez természetesen nem véletlen, látványos stílusa egyszerűen odatapasztja az emberek szemét a képernyőre. Pletykák szerint ezt a stílust újra láthatja majd a nagyközönség élesben, Suzukában, a legendás 8 órás viadalon. Ez a verseny a Honda számára kiemelten fontos, ők pedig igen jó kapcsolatot ápolnak egykori világbajnokukkal. Mivel „a nagy H” több olyan pilótáját is elveszített (Jonathan Rea, Leon Haslam, Ryuichi Kiyonari), aki egykor a hosszútávú sikerekben segítette őket, Stoner bevetése logikus döntés lehet.

20843_orig_8c6036a920adfefaf6f338ba45879663



Ha az ausztrál szemszögéből nézzük a dolgot, szintén láthatjuk benne a rációt. Stoner visszavonulásában nagy szerepet játszott a MotoGP körüli óriási felhajtás, a hatalmas médiaérdeklődés. Nos, a suzukai 8 órás is egy igen neves verseny, ám ezekből kevesebb jut az ott versenyzőknek. Ráadásul olyan versenyről beszélünk, amit korábban még nem próbált, ez akár motiválhatja is a 29 éves motorost. A várakozások szerint Stoner Michael van der Mark csapattársa lenne, aki korábban már kétszer is megkaparintotta a hosszútávú verseny koronáját.
 
A pletykához az MCN hozzá is tudott tenni. Azt írják ugyanis, hogy az ausztrál már kipróbálta azt a CBR1000RR-t, amit Suzukába szán idén a Honda. Erre a sepangi privát MotoGP-teszten került sor. Sőt, Stoner ejtett is néhány szót a Fireblade-ről:
„Nagyon más volt a CBR-rel motorozni, nem igazán mentem még ilyen motorral, a váltás, az üléspozíció, a motorerő, a súlyelosztás, s a többi elég nehéz volt, hozzá kellett szoknom. Néhány kijövetel után jobban megértettem, és képes voltam néhány visszajelzést adni. Általában véve jó móka volt, élveztem, hogy csúsztathattam a motor hátulját.”
 
A jelek szerint tehát Casey Stoner hamar ráérzett a CBR-re is. Ki látná rajta szívesen újra élesben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: