DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Csúsznak a munkálatok Donington Parkban

A Dorna és a Circuit of Wales között létrejött megállapodás értelmében idén – ameddig nem készül el a walesi pálya – Donington Parkban rendezik a Brit Nagydíjat, ám ehhez szükséges néhány változtatás.

A Brit Nagydíjat idén a legendás Donington Parkban rendezik augusztus végén. Ennek érdekében egy nagyobb volumenű átalakítást hajtanak végre az aszfaltcsíkon, például megváltoztatják a bokszutca kijáratát, valamint teljesen új burkolatot kap az egész pálya, hogy eltűntessék hepehupás jellegét. Az összes munkálatnak januárban, vagy februárban kellett volna véget érnie, azonban már biztos, hogy ez nem fog megvalósulni.

doningtom



A becslések szerint június közepére lesznek készen. Ez azt jelenti, hogy a tervezettekkel ellentétben nem rendezhetik meg a brit Superbike szezonnyitóját áprilisban. Mindez viszont elviekben nem fenyegeti a MotoGP Brit Nagydíját, hiszen azt augusztus 30-ára tervezték. Mindenesetre egy ilyen hír sohasem jó, ráadásul olyan érzése támadhat az embernek, hogy valami nincs rendben az egész projekttel, hiszen a walesi pálya építkezésével sincs minden rendben.

Javier Alonso, a MotoGP versenyigazgatóságának tagja, egyben a Dorna eseményeiért felelős vezetője még szeptemberben járt Doningtonban, ahol az alábbiakat mondta: „A pálya többé-kevésbé rendben van. Az elejétől fogva tudtuk, ha Doningtonba kell mennünk, újra kell aszfaltoznunk, mert a pálya nagyon hepehupás, ezzel tisztában voltunk a Superbike világbajnokság kapcsán. Valamint Jerezhez hasonló bokszutca-kijáratot kértünk. Szóval egy kis utat kell építeniük bal oldalt, mert jelen pillanatban a hely, ahol a versenyzők a pályára lépnek a bokszutcából, picit belóg az első kanyar bemeneti ívébe. Az első kanyar felé lesz egy kis út baloldalt, közel a falhoz” – idézte a spanyol szakember szavait a motorcyclenews.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: