DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Rossi: Idén is ugyanaz a négyes lesz az élen

A Movistar Yamaha MotoGP tegnapi csapatbemutatója után a motogp.com fogta mikrofonvégre a kilencszeres világbajnokot, Valentino Rossit. Az interjúban arról faggatták az olaszt, mi mindent vár az idei szezontól. Következő cikkünkben ennek az interjúnak a fordítása olvasható.

A MotoGP egyik legmeghatározóbb alakulata, a Movistar Yamaha MotoGP tegnap tartotta csapatbemutatóját Madridban, névadó szponzorának székhelyén. A további sorokban a motogp.com által készített interjút közöljük Valentino Rossival.

20665_w666px_8d95fe2d6c278807a6896d76d1eacef6



- Szóval Valentino, mit vársz 2015-től?

Valentino Rossi: - A 2014-es szezon nagyon fontos volt abból a szempontból, hogy megértsem, mennyire vagyok versenyképes ennyi MotoGP-ben töltött év után. Jó versenyeink voltak, és végül közvetlenül Marquez mögött végeztem az összetettben, szóval minden okom megvan, hogy örüljek a tavalyi teljesítményemnek. Mindenesetre ez már a múlt, most pedig többet akarok. Teljesen arra fókuszálók, hogy jól kezdjem az új szezont, mindjárt az elejétől versenyképes akarok lenni. A csapatom nagyon keményen dolgozott tavaly, és jó volt a hangulat a garázsban. Ez lesz Silvano második éve velem, és már rendelkezésére áll minden szükséges információ, ami lehetővé teszi számomra, hogy még gyorsabb legyek minden pályán. Én is jól érzem magam, szóval, minden adott egy izgalmas szezonhoz. Arra tippelnék, ugyanazt a négy versenyzőt fogjuk látni a bajnokságért küzdeni. Jó harc lesz.

- Figyelembe véve a tavalyi eredményed, a tizedik bajnoki cím a célod idén?

- Csak arra figyelek majd, hogy a legjobbamat hozzam, és annyi versenyt nyerjek, amennyit csak tudok. Szóval…igen, a tizedik címemre is gondolok. Ugyanakkor gondolataim elsősorban az M1-em körül forognak, a lehető leghamarabb újra akarok vele motorozni!

- Elégedett vagy a Yamaha téli munkájával?

- Sepangban megyek majd először az új motorral, szóval jelen pillanatban nem tudom megmondani. Tudom, hogy mindenki, aki a Yamaha MotoGP projektjén dolgozik, az keményen dolgozott, különösen azon, hogy a motor jobb és gyorsabb legyen. A tavalyi valenciai teszt sok érdekes információt szolgáltatott, és várom, hogy meglássam, hogy az ott kijelölt irány kifizetődik-e. Azt hiszem, Sepangban sok mindent kell majd tesztelnünk. Nagyon izgatott vagyok, hogy menjek az új motorral! Alig várom!

- Mit gondolsz, te és Jorge, ha a legjobb formátokban vagytok, le tudjátok győzni Marquezt?

- Tavaly Marquez tökéletesen kezdte a szezont. Ellenben sem Jorge, sem én nem voltunk 100%-osak. Silvano épp, hogy csatlakozott a csapatomhoz, mint főmérnök, és meg kellett értenem néhány dolgot. Jorge nem volt tökéletes formában. Ennek ellenére mindketten jó helyen végeztünk a szezon végén, és biztos vagyok benne, hogy mindkettőnk vágya nagy lesz a győzelemre az új szezon kezdetén. Jó munkát kell végeznünk a teszteken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: