DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Lorenzo maga elé teszi Rossit

A Yamaha tegnap hivatalosan is bemutatta 2015-ös felállását - Jorge Lorenzo a prezentáció után elmondta, jobb formában van, mint 2014 elején, ám egyelőre Marquezt és Rossit nagyobb esélyesnek tartja.

- A tavalyi év számos nehézséggel indult, idén hogy érzed magad?

Jorge Lorenzo: - Úgy gondolom, sokkal jobb formában vagyok. Fizikailag erősebb vagyok, mivel a lehető legjobb edzésekre koncentráltunk, és 2014-gyel ellentétben nem kellett túlesnem egyetlen műtéten sem. Amíg fel nem ülök a motorra és nem látom, hogyan mennek a dolgok, inkább szeretnék óvatos lenni, aztán meglátjuk, mi történik. 

- Mi változott idén a felkészülésedben 2014-hez képest?

- Nos, tavaly úgy döntöttem, lecserélem az edzőimet, mert a dolgok végül nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Mostanra megtaláltam az összhangot az új argentin tréneremmel, akivel lelkiismeretesen készülünk a szezonra, szóval remélem, hogy jobb leszek, és nem követem el a tavalyi hibákat.

lorenzo_2015_bemutato



- Minden év egy új kihívás, minden évben egy új álom válik valóra. Mire számítasz a mostani idényben?

- Ahogy mindig is mondani szoktam, nem tudom megjósolni a jövőt, mert az mindenki számára kiszámíthatatlan, különösen a sportban és a motorozásban, ahol sosem tudhatod, mi fog történni. Természetesen alaposan felkészülhetsz, és több lehetőséget kiharcolhatsz magadnak a jó eredményekért, de végül nagyon sok tényezőtől függ, hogy te leszel-e a legjobb és a vb-címért harcolhatsz-e. Tavaly egyre jobb és jobb lett a motor, az év második felében rendszeresen dobogóra tudtam állni. Ha folytatni tudjuk a fejlődést, és a többi gyártó nem tesz óriási előrelépéseket, akkor úgy vélem, erősen kezdhetünk. Sosem tudhatod, hogy ez elég lesz-e a győzelemhez, de ha legalábbis rendszeresen dobogós helyezéseket szerzel, akkor a világbajnokság élmezőnyében lehetsz.

- Milyen garanciákat vállalt a Yamaha azzal kapcsolatban, hogy versenyképesebb motort biztosítanak számodra?

- Nem tudhatjuk, hogyan állunk az év első edzésének kezdetéig. Nem tudjuk, milyen szinten lesz az M1 Sepangban, de biztos vagyok benne, hogy a mérnökök keményen dolgoztak azért, hogy gyorssá tegyék! Azt már tudom, hogy ne számítsak körönként egy másodperces javulásra, de rendkívül pozitív és optimista vagyok.

- A 2014-es évad második felében rendszeresen a pódiumon végeztél. Úgy érzed, idén ismét komolyan esélyes leszel a vb-címre?

- Tavaly egyértelműen nem voltam az, mivel az első versenyeken nagyon lemaradtam a hibáim miatt. Nem szeretnék a favorit szerepében tetszelegni, mert nem is vagyok az. Úgy gondolom, a bajnokság végeredménye összhangban volt azzal, ahogy a szezon alakult. Szerintem Marquez a legnagyobb esélyes, és aztán Valentino. Dani és én egyelőre mögöttük vagyunk, amíg be nem igazolódik az ellenkezője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: