DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Tovább csúszik a walesi versenypálya építése

Eredetileg már a 2015-ös MotoGP Brit Nagydíjat is az új aszfaltcsíkon rendezték volna, de az építés elhalasztása lehetetlenné tette a tervet - most újabb akadály merült fel.

A Circuit of Wales építése az eredeti terveknek megfelelően már 2013 decemberében elkezdődött volna, azonban kormányzati problémák miatt még mindig csak látványtervek léteznek. Ennek ellenére a Dorna már tavaly szerződést kötött a pályával a 2015 és 2019 között tartandó MotoGP Brit Nagydíjakról, de a kivitelezés csúszása miatt a kereskedelmi jogok tulajodonosa kénytelen volt Doningtonba áttenni a szeptemberi nagydíjat.

De még az sem biztos, hogy a gyorsasági motoros világbajnokság 2016-tól meghódíthatja Walest, hiszen a legújabb hírek szerint a Walesi Tervezési Felügyelőség nyilvános vizsgálatot indított a fejlesztés körülményeit és a várható környezeti hatásokat illetően – ami már tavaly áprilisban kellett volna, hogy megtörténjen.



A Valleys Development Company vezetősége támogatja a vizsgálatot, szerintük ez mindössze az utolsó akadály lesz az előtt, hogy elkezdhetnék a munkálatokat Blaenau Gwent megyében, Rassau települése mellett. „A tervezési folyamat hosszúra nyúlik, és folytatni fogjuk a munkánkat a tervezőtestülettel karöltve, hogy bíztosítjuk: 2015-ben el fog kezdődni az építkezés” – mondta Michael Carrick, a projekt vezetője.

A mai nap folyamán a walesi országgyűlés alsóházában programpontként szerepel a Circuit of Wales ügye, a terv egyik legnagyobb szembenállója, Antoinette Sandbach konzervatív politikus elnöklésével. A vizsgálat a tervek szerint március 10-én fog kezdődni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: