DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Nakamoto „emeli kalapját” Rossi tavalyi teljesítménye előtt

Valentino Rossi a 2014-es idény egyik pozitív meglepetését szolgáltatta azzal, hogy néhány szenvedéssel teli év után két futamgyőzelemmel és összesen 13 dobogós helyezéssel a pontverseny második helyen zárt. Sokan és sok helyen dicsérték már a yamahás „visszatérését” – most a nagy rivális HRC alelnökén, Shuhei Nakamotón volt a sor.

Shuhei Nakamotónak nem lehetett panasza a MotoGP 2014-es szezonjára, hiszen a HRC fiatal üdvöskéje, Marc Marquez rekordot jelentő 13 futamgyőzelemmel zsebelte be második királykategóriás, összességében pedig már negyedik világbajnoki elsőségét. A HRC alelnöke nyilván elégedett volt spanyol motorosa teljesítményével, és elsősorban rá koncentrált az előző idény során, azonban így sem kerülte el a figyelmét egy másik versenyző produkciója.

20631_w666px_dd845ecf0e52bb9ce37ea4bf33b245ab
 
Valentino Rossi ugyanis tavaly ismét régi önmagát idézte: azok után, hogy a Ducatihoz tett kétéves kiruccanása finoman szólva is balul sült el, s 2013-as visszatérése a Yamahához sem sikerült éppenséggel sikeresre, 2014-ben ő tudta legtöbbször felvenni a versenyt Marquezzel, amely a két futamgyőzelmének és összesen 13 dobogós helyezésének köszönhetően az összetett tabella második helyében is megmutatkozott.



Nakamotót azonban nem is csupán az olasz eredményei nyűgözték le, hanem a tény, hogy Rossi még kilenc vb-címmel a zsebében, 35 évesen is folyamatosan azért dolgozik, hogy minél jobb legyen, s ennek érdekében a jól megszokott vezetési stílusán is igyekszik változtatni. Ráadásul a „Doktor” tavaly hosszú idő után megvált korábbi főmérnökétől, Jeremy Burgesstől is, akinek helyére Silvano Galbusera lépett, amely szintén jelentős változásnak tekinthető a pilóta körül.
 
A HRC japán főnöke így nyilatkozott Rossi teljesítményéről a MotorCycleNews.com szakoldalnak:
„Általában, ha egy embernek sikeres az élete, akkor nem igazán akar változtatni. De ő még most is megpróbál változtatni az üléspozícióján és a versenyzési stílusán, és ez bámulatos. Ha Marc olyan magas szinten teljesít, mint tette azt tavaly, és mégis közel tudsz kerülni hozzá, akkor az rendkívül lenyűgöző, és ezért emelem is a kalapom előtte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: