DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Marquez és Lorenzo is elismeréssel beszélt Rossi feltámadásáról

Valentino Rossi 2014-ben sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint az előző néhány év során: két futamgyőzelmet szerzett, összesen 13 alkalommal állhatott dobogóra, s végül a pontverseny második helyén végzett.

Két legfőbb riválisa, a világbajnok Marc Marquez és a csapattárs Jorge Lorenzo is elismerően nyilatkozott a „Doktor” idei eredményeiről.

Valentino Rossi 2010 végén hagyta el legnagyobb sikerei helyszínét, a Yamahát, hogy egy olasz gyártó színeiben, a Ducatival próbáljon meg ismét felérni a csúcsra. A vörösöknél tett kétéves kitérő azonban finoman szólva sem sikerült túl jól, így 2013-ban visszatért a hangvillásokhoz, ahol azonban szintén nehéz szezont futott, általában alaposan elmaradva régi-új csapattársától, Jorge Lorenzótól. 2014-re azonban összekapta magát a „Doktor”, és rendkívül erős teljesítményt nyújtva – két futamgyőzelmet, egy pole pozíciót és összesen 13 dobogós helyezést szerezve – a világbajnokság összetettjének második helyén végzett, megelőzve többek között yamahás kollégáját is. Rossi „visszatérése” még az idén második MotoGP-s címét begyűjtő Marc Marquezt is lenyűgözte:



„Hihetetlen” – foglalta össze röviden és tömören a véleményét az olasz pilóta idei teljesítményéről az autosport.com hasábjain, de aztán természetesen hosszabban is kifejtette álláspontját a repsolos pilóta: „Az egy dolog, hogy 35 éves, de ami számomra a legfontosabb, hogy a Ducatinál eltöltött két év után, amelyek nem igazán sikerültek jól, visszatért a Yamahához, ahol még tavaly sem volt az igazi, idén viszont megmutatta, mennyire erős versenyző. Ha három vagy négy év eltelik jó eredmények nélkül, nagyon nehéz visszatérni. Ő viszont rendkívül erősen tért vissza. Malajziában, 35 fokos hőségben az utolsó három körig üldözött engem. Nagyon tisztelem őt, ezt mindig elmondom. Szeretnék olyan lenni a jövőben, mint ő, de ez nagyon nehéz lesz.” 

Hasonló véleményen van Lorenzo is, aki szintén kiemelte, hogy az olasz rengeteg munkát ölt abba – beleértve a bokszban töltött rengeteg időt, amelyet a motor fejlesztésére és a megfelelő beállítások megtalálására szánt –, hogy javuljon a teljesítménye. A spanyol motoros ugyancsak elismerően nyilatkozott a kilencszeres vb-első feltámadásáról: „Ha tudod, hogy van egy erős csapattársad, aki gyorsabb nálad, akkor nagyon nehéz hinni magadban és legyőzni őt. Néhányan a múltban egyre rosszabb teljesítményt nyújtottak, ha a csapattársuk gyorsabb volt. Valentino ennek pont az ellenkezőjét produkálta. Egyre jobb és jobb lett, most pedig már nekem jelent nehézséget legyőzni őt – talán túlságosan is erős lett! Szeretném, ha egy kicsit kevésbé lenne erős.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: