DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Kellemes meglepetés a Ducati idei eredménye

Az idei évad egyik legkellemesebb meglepetését a Ducati szolgáltatta a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, miután az előző évek szenvedését követően kifejezetten biztató eredményeket szállították. Gigi Dall’Igna, a bolognai gyártó vezérigazgatója elismerte: ő maga sem számított ilyen mértékű fejlődésre.

A Ducati a 2014-es szezont megelőző időszakban többnyire csak küszködött a MotoGP-ben: dobogós helyezéseket csak elvétve szereztek, akkor is általában kellett hozzá, hogy például az időjárás felborítsa az erőviszonyokat. Nagyjából egy éve aztán leigazolták Gigi Dall’Ignát vezérigazgatónak, akitől azt várták, hogy újra sikeressé tegye az olasz márkát, ráadásul a szabályalkotók is biztosítottak nem kevés kedvezményt a bolognaiaknak, amelyek segíthetik a felzárkózásukat. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően idén több top3-as helyezést is begyűjtöttek, Japánban pedig Andrea Dovizioso révén pole pozícióba kerültek. Dall’Igna azonban most elismerte, hogy így sem számított ekkora javulásra az előző szezonokhoz képest:

20512_w666px_8f305c56cc11aa1c280fb96dcb7f53e3 



„Hogy őszinte legyek, nem számítottam rá, hogy szerzünk egy pole pozíciót 2014-ben” – nyilatkozta a korábban az Apriliánál is sikert sikerre halmozó szakember a MotorCycleNews.com szakportálnak. „Nagyon örülök és büszke vagyok az elért eredményeinkre. A rendkívül ambiciózus célunk az volt, hogy tíz másodpercen belül maradjunk a győzteshez képest, és ezt sikerült végrehajtanunk Silverstone-ban és Misanóban, és szerintem Motegiben is összejött volna, ha Dovi nem lassul vissza a verseny utolsó szakaszában. Szóval ezt a célt sikerült elérnünk, most pedig meg kell próbálnunk az élmezőnnyel maradni. Tudom, hogy még mindig van lemaradásunk, de keményen dolgozunk rajta, hogy ledolgozzuk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: