DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Vito Ippolito újabb négy évig a FIM elnöke marad

Szombat este, a Nemzetközi Motoros Szövetség nagygyűlésén zsinórban harmadik alkalommal is Vito Ippolitót választották meg a szervezet elnökének, így a következő négy évben is ő irányítja a többek között a MotoGP-t és a Superbike vb-t is felügyelő FIM munkáját.

Összesen 103 ország nemzeti szövetsége vett részt azon a Jerezben tartott szavazáson, amelyen eldőlt, ki vezetheti a következő négy évben a Nemzetközi Motoros Szövetség, a FIM munkáját. A voksolás nem hozott meglepetést, hiszen zsinórban harmadszor is Vito Ippolitót választották meg elnöknek. A venezuelai származású sportvezető, aki tehát már az előző nyolc évben is ezt a pozíciót töltötte be a szövetség élén, összesen 62 szavazatot kapott, míg egyedüli kihívója, a portugál Jorge Viegas 41 voksot gyűjtött be. Ippolito a következőket mondta el újabb újraválasztását követően:

20423_w666px_25a4a622308762909b941e3206a169bd



„Rendkívül elégedett vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy folytassam a munkámat a FIM elnökeként, és szeretnék személyesen is köszönetet mondani mindazoknak, akik hűségesen támogattak engem – nem csak ma, hanem az előző nyolc évben is” – idézi a 62 éves elnök szavait a gyorsasági motoros világbajnokság hivatalos weboldala, a motogp.com. „Úgy érzem, a FIM rengeteg dolgot elért az utóbbi időben, de még sok a dolgunk, és örülök, hogy én vezethetem és segíthetem a szövetséget a jövőt illető kihívások terén is, amelyekkel a következő négy évben szembesülünk majd."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: