DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Út a jövőbe: Gyuricza Péter váratlan bejelentése

Tavaly ünnepelte működésének tízedik évfordulóját a TR Sportiroda, de már két hónapja kering egy pletyka, miszerint a cég megszűnik. A legilletékesebbet, Gyuricza Pétert kérdeztük, mi az igazság a mendemondával kapcsolatban.

Valóban véget ér a vállalkozás története?

Meg akartam várni a szezon végét a bejelentéssel, ezzel időt is akartam nyerni, hogy mindent kidolgozhassak a cégem és a személyes jövőm tekintetében. Évek óta kapok ajánlatokat, különböző együttműködésekre, csapatok, versenyzők kerestek meg és én minden ajtót nyitva hagytam, egészen mostanáig: jövőre a TR Sportirodából kiszállok. Ez nem feltétlen a megszűnését jelenti, de a jövőben nem leszek tulajdonosa egy vállalkozásnak sem.

GRT_Hring_OB_IX-X-XI_2014_G_242



Miért ez a változás? Mesélnél a folyamatról?

A változás fő oka, hogy cégvezetőként sok olyan feladat és felelősség hárult rám, ami nagyon sok időmet vette el, főleg az érdemi munkától. Még aktív versenyzőként is láttam, hogy vannak feladatok, melyek egy személyben összetartva egy idő után összeférhetetlenek. Olyan megoldást kerestem, hogy csak a kreatív munka háruljon rám és minden járulékos, időigényes feladatot egy jól szervezett csapat végezzen el. A saját cégemben ezt nem tudtam megvalósítani, mert a tulajdonosi felelősség mindig arra kényszerített, hogy az utolsó adminisztrációs feladatig mindent kontrolláljak.

Ezek szerint megtaláltad az új csapatodat?

Igen. A Gender Racing Team menedzsmentjében fogok dolgozni. Reklám és marketing igazgatóként, januártól főállásban velük leszek. Két évvel ezelőtt, az autós gyorsasági díjkiosztóján nyilatkoztunk Tóth Tamással, a Gender Racing vezetőjével, hogy tíz éves megállapodást kötöttünk. Az elmúlt két év együttműködés nagyon bevált mindkettőnknek, de igazi továbblépést csak ebben látunk, ha egyszerűen náluk is dolgozom. Tóth Tamás ajánlata pontosan azt biztosítja számomra, amire mindig is vágytam.

Ez a csapat idén bajnokságot is nyert. A Formula Renault 2.0 kategória bajnoka lett Rónai Tamás, a Gender Racing színeiben. Az ifjú tehetség is ide vonzott a csapathoz téged?

Sok évvel ezelőtt, amikor Kis Pál Tamást ültettem a saját formula autómba, nekem akkor is fontos volt a tehetségek felkutatása. Mint a cikk elején is említettem, a sok egyéb dolog mellett kevés energiám maradt ezeket a pillanatokat átélni és talán többet is tehettem volna a tehetségekért. De most egyértelműen azt tudom mondani, hogy akár Rónai Tamás vagy más felfedezett is biztos talajt találhat a Gender Racing szárnyai alatt, és ehhez én is sokat hozzáteszek majd a jövőben.

speedlight_acis_ladies_team_116

Elismert személy vagy az autósportban. Több sikertörténet is fűződik már a nevedhez. Úgy gondolod, hogy a Gender Racing által kapott szabadságod még több eredményt hozhat a magyar autósportnak?

Egyértelműen. Az időmet most arra fogom szánni, hogy megnézem közelebbről az idén kiemelten eredményes versenyzőket. A meglévő szponzori bázisunkat fogom kicsit felpiszkálni, új ajánlatokat fogok tenni. A Gender Racing nem csak a saját formula autóira köt szerződéseket, hanem bárkire szerződhet, akit arra érdemesnek találnak a támogatók. Én ebben gondolkodom, ez lesz a munkám, hogy felületeket vásárolunk a tehetséges versenyzők autóin.

Úgy tudjuk, hogy a versenyek időpontjaira, rendezvényeket is szerveztek. Ez is hozzád tartozik majd a munkádhoz?

Igen, bár nem egy személyben az én feladatom. Fontos, hogy a szponzoroknak lehetőségük legyen a partnereiket meginvitálni egy jó versenyre, kávézásra, ebédre vagy akár autóztatásra. Ezen is dolgozunk. Az év végi Duna Autó rendezvényünk például nagyon sikeres volt. Közel száz embert láttunk vendégül a szombati napon. Nagyjából harminc embert autóztattunk meg a Hungaroringen. Olyan fontos része lesz ez a jövőben a technikai sportágaknak, mint maga a versenyeszköz. Erre nagy hangsúlyt fektetünk.

speedlight_hungaroring_093

Mi lesz a motoros lányaiddal? Érinti őket a körülötted levő változás?

Két éve már a Gender Racing az üzemeltetője a csapatnak. Két Európa kupa bajnoki címmel nagyon fontosak a lányok a számunkra. Jövőre még több pénzt kapnak, de ezen túlmenően több időt is akarok rájuk szánni. Van tennivaló a csapatmegjelenés és a sajtó területén. Olyan szintre szeretném felhozni őket, mint a formula autós csapat szereplése, ahol vendégek és rajongók fogadására is lehetőség lesz.

Mire számítasz, irigységre vagy támogatásra az autósport szereplőitől?

Szerintem az  irány, amit képviselek, inkább követendő lesz. Nem lesz olyan újdonságunk, amire nagyon rácsodálkoznak a csapatok, csak megpróbáljuk tökéletesen megcsinálni. Szerencsére a gyorsasági autósport elit mivoltát az elmúlt években sokan építették. Köszönet is érte, minden csapatnak. Amit mi is hozzáteszünk, az egész autósportunk jövőjét segíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: