DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Kis Viktória kategóriája 2. helyén zárta a katari időmérőt

A hétvégén rendezik a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös szezonjának második fordulóját Katarban, ahol a magyar színeket a H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória képviseli. A fiatal motoros a pénteki időmérőn a második helyre kvalifikálta magát kategóriájában, így jó esélye van arra, hogy szombaton újabb dobogós helyezésekkel gazdagodjon.

H-Moto_Kis_Viktoria_Katar_2_idomero_kep1



Kis Viktória két héttel ezelőtti első és második helyének köszönhetően az összetett pontverseny éllovasaként érkezett meg Katarba, ahol a hétvégén a Superbike világbajnokság szezonzárójának betétversenyeként rendezik meg a Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) 2014/2015-ös idényének második állomását. A magyar H-Moto Team hölgyversenyzője a mostani hétvége előtt is a futamgyőzelmet tűzte ki célul maga elé, és egyelőre jó úton halad egy újabb remek szereplés felé, hiszen a pénteki kvalifikáción, amelyet a szabadedzéssel ellentétben már villanyfénynél rendeztek, a 21. helyen végzett, amely a kategóriájában a második rajtpozíciót jelenti számára.
 
Wicca elmondása szerint ugyanolyan időket motoroznak az élen végző szlovén pilótával, így izgalmas versenyekre számít szombaton, amelyek közül az elsőt még természetes fénynél, a másodikat viszont már éjszakai körülmények között rendezik majd számukra. Reméljük, a fiatal versenyző újabb remek eredményekkel gazdagodik, és ezúttal a Superbike világbajnokság menői előtt játszhatják majd el a tiszteletére a magyar himnuszt.
 
Kis Viktória
„A mai erős szél miatt az első szabadedzésen meglehetősen csúszós volt a pálya a homok miatt: csak úgy porzott az aszfalt az első pár körben. Eleinte nem éreztem magam komfortosan a motoron, ez meg is látszott a köridőkön. Nem aggódtam emiatt, mert nekem valahogy az első edzések nem mennek a legjobban, de így is körről körre javultam. A nappali meleg még mindig megterhelő a szervezetnek, az időmérőt viszont már lámpafénynél rendezték. Sokkal jobban sikerült, mint a szabadedzés, és volt már két szabad köröm is. 2:14.1-es idővel a 21. rajtkockába kvalifikáltam magam a 43 motoros közül, ezzel kategóriámban a 2. helyen vagyok. A motor ugyanaz volt, mint két héttel ezelőtt, egyelőre nem kellett állítanunk rajta semmit. Szombaton az első versenyünk még természetes fénynél lesz, helyi idő szerint délután négy órakor – azt hiszem, nem fogunk fázni. A szlovén lány két hellyel van előttünk, de ugyanolyan időket tudunk menni, úgyhogy holnap izgalmas futamoknak nézünk elébe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: