DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Kis Viktória a Superbike vb mezőnye előtt is a dobogó legfelső fokát veszi célba Katarban

Kis Viktória a hétvégén újra Katarba látogat: a H-Moto Team versenyzője a Losail Ázsiai Bajnokság 2014/2015-ös szezonjának második fordulóján áll rajthoz. A sorozat versenyeire ezúttal a Superbike vb évadzárójának betétfutamaiként kerül majd sor, ez pedig még inkább arra motiválja a magyar motorost, hogy szombaton mindkétszer elsőként intse le őt a kockás zászló.

H-Moto_Kis_Viktoria_Katar_2_elozetes_kep2



A Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) 2014/2015-ös idényének első fordulójára október közepén került sor Katarban, ám az első futamnak csak most hétfőn lett hivatalos végeredménye. Történt ugyanis, hogy hiába látta mindenki, hogy Kis Viktória ért célba elsőként kategóriájában, az időmérés mást mutatott, így a H-Moto Team versenyzője csak a dobogó második fokára állhatott fel. A csapat természetesen óvást nyújtott be, az illetékesek lefolytatták a vizsgálatot, néhány napja pedig meghozták a döntést, hogy utólag Wiccának adják a győzelmet.
 
Az összetettet így Kis Viktória vezeti a most hétvégén sorra kerülő második forduló előtt, amelynek különlegessége, hogy ezúttal a Superbike és Supersport világbajnokságok szezonzárójának betétversenyeiként rendezik majd meg a LARRS futamait. A motoros számára nem lesz ismeretlen érzés, hogy egy nagy nemzetközi sorozat mezőnye előtt versenyez, hiszen idén tavasszal pedig a gyorsasági motoros világbajnokság, azaz a MotoGP évadnyitó hétvégéjén szerepelt. Mindenesetre a pilóta számára extra motivációt jelent, hogy ismét igazi nagyágyúk előtt mutathatja meg, mire képes, a célja pedig természetesen az, hogy ezúttal már ténylegesen is ő ünnepelhessen a dobogó legfelső fokán.

H-Moto_Kis_Viktoria_Katar_2_elozetes_kep1
 
A mostani versenyhétvégére egyébként Kelemenné Szilágyi Noémi menedzser mellett a csapatfőnök Kelemen Krisztián is elkíséri Wiccát, aki amellett, hogy nyilván megnézi versenyzője futamait, a H-Moto Team 2015-ös pilótafelállásával kapcsolatos tárgyalásokat is folytat majd a háttérben az ott induló alakulatokkal és versenyzőkkel. A következő napok tehát rendkívüli fontossággal bírhatnak a csapat szempontjából is, és reméljük, a jövőre vonatkozó tárgyalások és Wicca szereplése is sikeresnek bizonyul Katarban.

H-Moto_Kis_Viktoria_Katar_2_elozetes_kep3
 
Kis Viktória: „A hetem ismét nagyon jól kezdődött: megkaptuk a QMMF-től az első verseny hivatalos eredményét, ahol úgy van már minden, ahogy történt, kijavították a hibákat, így hivatalosan is az én nevem szerepel az első helyen. Sajnos a himnusz elmaradt, de jó érzés látni a bajnokság pontállását, amelyet az első két verseny után én vezetek. Természetesen azon leszek a további fordulókon, hogy ez így is maradjon. Nagyon örülök, hogy ismét egy világbajnokság, ezúttal a Superbike betétfutamaként fogunk rajthoz állni. Ez még egy „kis” inspirációt jelent a még jobb szerepléshez. Továbbra is az a célom, hogy most már tényleg felállhassak a dobogó legfelső fokára, valamint szeretném a legjobb köridőmet levinni 2:12 alá. Nincs egyszerű dolgunk ezekkel a 2005-ös 600 köbcentis motorokkal az 1000 köbcentisekkel szemben, de a múltkoriból okulva más taktikát kell választanom, amely bízom benne, hogy be is fog jönni. Igyekszem jó hírekkel jelentkezni a hétvégén, és nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást!”
 
Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser: „Nagyon örülök, hogy az óvásunkat elfogadták a múltkori első versenyt illetően, és nem csak látványra lett Wicca az első, hanem ez már hivatalossá is vált. Az előttünk álló hétvége pedig azért is lesz kuriózum, mert a Superbike világbajnokság betétfutamaiként fog versenyezni, és ahogy azt már korábban is említettem, tárgyalásokat folytattam az ott szereplő csapatok közül néhánnyal, akik most közelről figyelhetik csapatunk egy szem lányának teljesítményét. Az pedig külön csemege, hogy egy éven belül kétszer állhatunk rajthoz az egyik királykategória betétversenyként, hiszen az idén tavasszal a MotoGP csapatai is láthatták őt versenyezni! Technikai sportról beszélünk, tehát bármi közbejöhet, de nagyon bízom benne, hogy Wicca ezúttal nem utólagos kapja meg a neki járó trófeát, hanem szombaton kétszer is ott integet majd a dobogó legfelső fokán!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: