DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Bitter Sándor idén is ott lehet a Macau GP-n

Egyetlen profi utcai motorversenyzőnk, Bitter Sándor meghívást kapott a világ egyik leghíresebb megmérettetésére, a Macau GP-re. Egyetlen buktatója a dolognak, hogy egy ilyen versenynek komoly anyagi feltételei vannak. Ennek megteremtésére pedig szponzorokra lenne szükség.

bitter



A Macau GP. Egy verseny, melynek neve hallatán minden motorsportrajongó gyomra összeszorul. A világ egyik legkeményebb utcai versenyéről van szó, melyet Makaó utcáin, szalagkorlátok között rendeznek meg évről évre. Ez egy olyan megmérettetés, amire akárki nem mehet el. A 32 résztvevő kizárólag meghívás útján indulhat el, ezt kiérdemelni pedig igen nagy megtiszteltetés. Immár harmadik alkalommal ebben a megtiszteltetésben lett ma része Bitter Sándornak, Magyarország egyetlen profi utcai motorversenyzőjének. Sanyi legutóbb tavaly teljesítette a Macau GP-t, nem is akárhogy! A felkészülés során súlyos lábtörést szenvedett, amivel szinte senki sem állt volna rajthoz. Bitti nem így tett, összeszorított foggal végigcsinálta, a kockászászló pedig a 19. helyen intette le. Ezzel a teljesítménnyel joggal lett 2013-ban a MAMS-nál az év visszatérője.

bitter01

Bitti tavaly a Quattro Plant csapat Kawasakijával ment Makaóban

Idén kissé váratlanul érte ez a felkérés, hiszen az előzetes hírek szerint nem indulhatott volna. Ennek ellenére a mai napon a VRS Honda csapatfőnökétől megkapta a jó hírt: ott lehet Makaóban. Ezzel – tavalyhoz hasonlóan – ő lehet a második magyar, aki Hazánkat képviseli a „távol-keleti Las Vegas-ban”, ugyanis a helyszínre ellátogat Michelisz Norbi is a WTCC mezőnyével. Ahhoz viszont szponzorokra van szükség, hogy Sanyi ott lehessen. Ő ugyanis már teljes gőzzel a jövő évre készült, őt magát is meglepetésszerűen érte a jó hír, így most egy hét alatt kell előteremtenie indulásának anyagi feltételeit. Ehhez szeretnénk most mi is segítséget kérni, ha valaki, akkor Bitter Sándor megérdemli!

Ízelítő egy ZX-10R-ről, ilyen belülről a Macau GP

Bitti honlapján az alábbi szöveg olvasható a meghívással kapcsolatban: „Ma délután háromkor meglepetésként ért a hír, mikor a VRS Honda csapatfőnöke üzent, hogy az előzetes infókkal ellentétben mégis fogadtak a híres Macau GP-re. Bevallom őszintén, sokkot kaptam. Megint bent vagyok a 32 kiválasztott versenyző között. Viszont szponzorra van szükségünk. Akikre számítottam, próbálnak segíteni, de pénz nélkül sajnos nem fog menni. Kérek mindenkit, hogy szorítson értem!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: