DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
14:35

A két Ferrari azonnal hiperlágy gumikon nyit!

És ennyi! Kimi Raikkönené ez az edzés 11 ezreddel Lewis Hamilton előtt - a Red Bullok lemaradtak, Valtteri Bottasnak nem megy, Sebastian Vettel pedig falhoz érintette a Ferrarit, emiatt az utolsó fél órát már a bokszban töltötte. Köszönjük a figyelmet, rögtön jövünk az összefoglalóval, aztán a nap legérdekesebb nyilatkozataival!

Két perc, de majdnem mindenki kint van még a pályán.

Gasly nem fért el a bokszbejáratban, visszacsúszott a pályára, ezért kaphat még büntetést. 

Alonso gyorsan reagált...

Hamilton kiszállt, ő befejezte ezt az edzést - amúgy hét perc van hátra.

Marcus Ericsson megforgott, kisebb akadály a pályán.

A Renault fotósát nem engedik fotózni... a csapattagok.

 

Továbbra is jól működik a Renault Szingapúrban, Carlos Sainz a hatodik, Nico Hülkenberg pedig a tizedik, ezzek ők állnak legjobban a középcsapatok közül.

Végsebességek:

Még több mint húsz perc hátra van, de időmérős köröket már nagyon régen láttunk, így valószínűsíthetjük, hogy Kimi Raikkönené lesz az edzés első helye.

Kigyulladt Lance Stroll jobb hátsó féke! A pilóta szépen visszagurult a bokszba, majd lefújták poroltóval, elhárították a bajt - ezzel együtt elég ijesztő volt, ahogy az egyik féktávon feltörtek a lángnyelvek.

Vettel kiszállt az autóból, ő ma már nem ül vissza. Baj van? Odacsapta a falhoz a Ferrarit, de nem tűnt nagynak az ütközés, bement a bokszba, ahol láthattuk, hogy folyik valami az autóból - most pedig kiszállt, levette a sisakot és elkezdett vetkőzni. Újabb fontos Vettel-hiba?

Folyik:

Vettel falérintése:

Hopp, valami folyik Vettel autójából, a bokszban törölgetik a szerelők.

Most már a versenyszimulációk zajlanak, lehet, hogy ennyi volt az időmérős rész - Bottas a két Red Bull mögött, Hamiltontól hat tizedre ötödik, Vettel pedig csak kilencedik,

Az mindenesetre látszik, hogy a Red Bull első szabadedzésen látott formája elillant, komoly hátrányban vannak Verstappenék a Ferrari-Mercedes pároshoz képest.

Sebastian Vettel két remek szektor után elrontotta a harmadikat, hozzáért a falnak, úgyhogy begurult a bokszba, marad egyelőre a kilencedik helyen.

Brendon Hartley érintőre vette a falat:

Raikkönen 11 ezredet ad Hamiltonnak, már ő az élen!

Hamilton! 1:38,710, atyavilág - nagy kör, hat tizedet adott Bottasnak, a világbajnok az élen. Jönnek a többiek!

Bottas egy méter híján nekivágódott a falnak - elhagyta a pályát négy kerékkel, kis híján a falba csapódott, de ez így összességében szabálytalan körnek minősül. Viszont 1:39,368-cal új körrekord!

Bréking: a Mercedes megvált Pascal Wehrleintól! A német pilóta kezét idén is fogta az istálló, ha nem is a Formula-1-ben, de nem tudják tovább egyengetni a pályafutását. Hat évnyi közös munka után idén lejár Wehrlein szerződése, de most saját bevallása szerint mással tárgyal.

Jegyezzük meg, hogy Fernando Alonso jelenleg a nyolcadik helyen áll, míg Stoffel Vandoorne a 17., 1,2 másodperc köztük a különbség.

Ricciardo is megérkezett, ő a harmadik, az első három hatvanegy ezredmásodpercen belül!

Ami szép, az szép...

Mindenki gyorsul, jönnek az időmérős szimulációk, de nem mindenki ugyanazon a keveréken küzd - Verstappen csak három századra van Raikkönentől, de Vettel is javított.

Itt fékezte el Hamilton:

Raikkönen 1:40,5-tel az élen, a harmadik szektor egyelőre az övé.

Hamilton a bukótérben: útban volt neki Vettel és hogy ne csattanjon neki, elfékezte a gumijait, de nem törte össze a Mercedest.

Huhh, alaposan bekezdtek a csapatok, alig megy tíz perce az edzés, de sorjáznak az új első idők: most éppen Vettel áll az élen 1:40,9-cel, pár századdal előzi meg Lewis Hamiltont, majd jön Verstappen, Raikkönen és végül Bottas, bár ő már fél másodperccel lemaradva.

Elég színes most a gumipaletta, van, aki hiperlágyon, van, aki ultralágyon és van, aki lágyon köröz.

Max Verstappen Red Bulljából egy pillanatra feltört a füst, nem biztos, hogy nagyon nyugodtak a csapatnál...

Vettel 1:41,5-tel nyit, egy tizeddel Bottas előtt, ők ketten futottak eddig mért kört az élpilóták közül.

Romain Grosjeané az első mért kör, 1:44,162-vel - az első edzésen már voltak 1:40 alatti idők is.

Este, vagy nem este, de a levegő hőmérséklete 30, az aszfalté pedig 32 Celsius-fokos.

És elkezdődött a gyakorlás!

Charles Leclerc autóját összerakta az Alfa Romeo Sauber, a monacói nekivághat az edzésnek.

Valóban besötétedett már Szingapúrban:

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, perceken belül kezdődik a Szingapúri Nagydíj második szabadedzése. Az előző gyakorlás még nagyrészt világosban zajlott, most viszont már helyi idő szerint este van, így az időmérőhöz és a futamhoz hasonlóan itt is sötétben köröznek majd a versenyzők.