DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
12:30

Az utolsó percekben még nagyjából mindenki kiment a pályára, de szinte egyikőjük sem a gyors körökre koncentrált.

Az első szabadedzés végeredménye:

 

Csak Hamilton és Bottas tudott 1:05 alatti köröket futni, Hamilton legjobb ideje 1:04.839, Bottas tőle valamivel több, mint egy tizeddel volt lassabb. A harmadik és hatodik helyek között a két Ferrarit és a két Red Bullt találjuk váltásban, Grosjean, Ocon, Leclerc és Gasly fért még be a top 10-be.

A Mercedes produkálta a legnagyobb végsebességeket az első edzésen, övék az első két hely ezen a listán. Jók még a Sauberek és a Force Indiák is.

Néhány pályáról lecsúszáson, illetve megzúzott első szárnyon kívül szerencsére semmilyen komolyabb baleset nem történt eddig az első szabadedzésen.

Sűrűsödnek és sötétednek a felhők a Red Bull Ring felett, de a mezőny egyelőre megúszta az égi áldást. Negyedóra van még.

Kifejezetten fájdalmas a mezőny legvégén olyan, patinás csapatokat látni, mint a McLaren és a Williams. Az utolsó öt helyből négy az övék, csak Hartley kívülálló itt.

Vannak már 1:04-gyel kezdődő köridejeink is, egészen pontosan kettő. Naná, hogy a két Mercedesé!

Bár Alonsónak van már mért köre, az 1:14.651 még az utolsó előtti Robert Kubica is több, mint hét (!) másodperrcel gyorsabb a vélhetően valamilyen problémával küszködő spanyolnál.

Így nézett ki Stoffel Vandoorne első szárnya a néhány perccel ezelőtti rodeózás után.

 

Egy kis helyzetjelentés: az edzés felénél a „nagyoknál” a Ferrari zárja a sort az ötödik-hatodik helyen, mindkét Haas a top 10-ben, a Williamsek pedig most már szokás szerint a mezőny végén, Stroll és Kubica csak Fernando Alonsót tudják megelőzni.

Egymástól függetlenül ketten is megzúzták első szárnyukat: Stoffel Vandoorne és Pierre Gasly is szélesen vett egy kanyart, a durva osztrák rázókövek pedig nem tettek jót egyik autónak sem.

Max Verstappen épp az imént mutatott be egy 360 fokos piruettet, de megúszta és mehetett tovább.

Bő fél óra elteltével már csak Fernando Alonsónak nincs mért ideje.

Egymásnak adogatják a leggyorsabb köröket a mercedesesek, Hamilton most éppen 1:05.525-nél jár.

A Red Bull hazai pályáján vagyunk, de már a két Mercedes vezet a Red Bull Ringen: Bottas és Hamilton már 1:06 alatt.

Kezdenek szállingózni a mért körök, ezek közül viszont egyelőre még mindig Verstappené a legjobb, a holland 1:06.470-re tudta lefaragni a legjobb időt.

Messze vagyunk még például Valtteri Bottas tavalyi pole-köridejétől, mindenesetre megvan az első mért idő: Max Verstappen 1:08.474 alatt ért körbe.

Kubica is autóba pattant Ausztriában.

Ilyen az idő jelenleg Spielbergben: nincs túl meleg, viszont a tegnapi nappal ellentétben még a nap is látszik.

Köszöntünk mindenkit, jöjjön az Osztrák Nagydíj első szabadedzése!