DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
11:36

Max Verstappen épp az imént mutatott be egy 360 fokos piruettet, de megúszta és mehetett tovább.

Az első szabadedzés végeredménye:

 

Csak Hamilton és Bottas tudott 1:05 alatti köröket futni, Hamilton legjobb ideje 1:04.839, Bottas tőle valamivel több, mint egy tizeddel volt lassabb. A harmadik és hatodik helyek között a két Ferrarit és a két Red Bullt találjuk váltásban, Grosjean, Ocon, Leclerc és Gasly fért még be a top 10-be.

Az utolsó percekben még nagyjából mindenki kiment a pályára, de szinte egyikőjük sem a gyors körökre koncentrált.

A Mercedes produkálta a legnagyobb végsebességeket az első edzésen, övék az első két hely ezen a listán. Jók még a Sauberek és a Force Indiák is.

Néhány pályáról lecsúszáson, illetve megzúzott első szárnyon kívül szerencsére semmilyen komolyabb baleset nem történt eddig az első szabadedzésen.

Sűrűsödnek és sötétednek a felhők a Red Bull Ring felett, de a mezőny egyelőre megúszta az égi áldást. Negyedóra van még.

Kifejezetten fájdalmas a mezőny legvégén olyan, patinás csapatokat látni, mint a McLaren és a Williams. Az utolsó öt helyből négy az övék, csak Hartley kívülálló itt.

Vannak már 1:04-gyel kezdődő köridejeink is, egészen pontosan kettő. Naná, hogy a két Mercedesé!

Bár Alonsónak van már mért köre, az 1:14.651 még az utolsó előtti Robert Kubica is több, mint hét (!) másodperrcel gyorsabb a vélhetően valamilyen problémával küszködő spanyolnál.

Így nézett ki Stoffel Vandoorne első szárnya a néhány perccel ezelőtti rodeózás után.

 

Egy kis helyzetjelentés: az edzés felénél a „nagyoknál” a Ferrari zárja a sort az ötödik-hatodik helyen, mindkét Haas a top 10-ben, a Williamsek pedig most már szokás szerint a mezőny végén, Stroll és Kubica csak Fernando Alonsót tudják megelőzni.

Egymástól függetlenül ketten is megzúzták első szárnyukat: Stoffel Vandoorne és Pierre Gasly is szélesen vett egy kanyart, a durva osztrák rázókövek pedig nem tettek jót egyik autónak sem.

Bő fél óra elteltével már csak Fernando Alonsónak nincs mért ideje.

Egymásnak adogatják a leggyorsabb köröket a mercedesesek, Hamilton most éppen 1:05.525-nél jár.

A Red Bull hazai pályáján vagyunk, de már a két Mercedes vezet a Red Bull Ringen: Bottas és Hamilton már 1:06 alatt.

Kezdenek szállingózni a mért körök, ezek közül viszont egyelőre még mindig Verstappené a legjobb, a holland 1:06.470-re tudta lefaragni a legjobb időt.

Messze vagyunk még például Valtteri Bottas tavalyi pole-köridejétől, mindenesetre megvan az első mért idő: Max Verstappen 1:08.474 alatt ért körbe.

Kubica is autóba pattant Ausztriában.

Ilyen az idő jelenleg Spielbergben: nincs túl meleg, viszont a tegnapi nappal ellentétben még a nap is látszik.

Köszöntünk mindenkit, jöjjön az Osztrák Nagydíj első szabadedzése!