DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Élő cikkek

Pályán a WTCC mezőnye Monzában

Hivatalos teszttel hangol a szezonra a WTCC mezőnye, kövesd velünk az eseményeket!

 

 

Köszöntjük olvasóinkat, javában zajlik a WTCC tesztje a mai napon, a legtöbb kört Thed Björk tette meg eddig (34-et) a Volvóval, míg a Hondák közül egyelőre csak Monteiro gurult pályára, Michelisz, Michigami és Aurelien Panis egyelőre nem - a legjobb időt egyelőre Rob Huff futotta a Citroennel.

A legtöbben a bokszban töltik az időt jelenleg, csak a Volvót tesztelő Yvan Müller, valamit két Citroen, Filippi és Chilton indult el egy-egy körre.

Persze ez a nap nem csak a tesztelésről szól, a kamerák a háttérben is dolgoznak:

 

Továbbra is Huff 1:53,279-es köre a mérvadó, ehhez képest egyedül Nestor Girolami (Volvo) fért be egy másodpercen belülre - Micheliszt, Michigamit és Panist továbbra sem láttuk.

Eddig egy Lada a legszorgalmasabb: Yann Ehrlacher 39 körnél tart már, miközben Tiago Monteiro összesen négynél - Tom Coronel csak installációs köröket teljesített, rajtuk kívül pedig csak Citroent és Volvót láttunk eddig.

Egy autó a kavicságyban, áll a teszt. Huff még előtte javított, 1:53,251 az etalon most.

A zöld zászló után gyorsulnak a srácok, a pályán lévők közül szinte mindenki megjavította eddigi legjobbját - sőt. Huff egymás után kétszer is megtette ezt, így ő futott ma először 1:52-es kört. 

Ismét rendeltetés szerint használják a monzai célegyenest:

 

Már itt is van az ebédszünet, az állás jelenleg: Huff, Bennani, Girolami, Björk, Müller, Ehrlacher, Chilton, Filippi, Monteiro, bár utóbbi gyakorlatilag csak kinézett a pályára, érdemi kört nem futott. Michelisz Norbert, valamint Rio Michicami még ennyit sem tett, ők nem jártak a pályán eddig. 14 órától jövünk vissza!

Michelisz Norbert délelőtt nem gurult pályára Monzában (a helyszínen tartózkodó Lantos András beszámolója szerint a Hondánál észleltek valamilyen hibát, amit minden autóban ellenőriztek), mi viszont hoztunk egy videót róla - a Genfi Autószalonon beszélgettünk vele:

A helyszínen természetesen ott van a Sebastien Loeb Racing tulajdonosa és névadója is, a korábbi kilencszeres rali-világbajnok:

 

Ha már Loeb és csapata, íme egy rövid videó Filippi autójáról:

 

Rajtol a teszt délutáni szakasza!

Egyelőre nincs túl nagy élet, Ryo Michigami merészkedett ki a pályára egy kör erejéig, most csak Tom Coronel Chevy-je küzd az aszfalttal, a többiek egyelőre nyújtják az ebédszünetet.

Rob Huff jóllakott és nekilátott a délutáni munkának - rögtön az élre ugrott a délelőtt leggyorsabb versenyzője, igaz, hét tizeddel egyelőre lassabb, mint ebéd előtt.

És kicsivel 14:30 után, a nap folyamán először: Michelisz Norbert a pályán!

Norbi öt kör után visszatért a bokszba, komoly időt egyelőre nem produkált - a Hondák eddig délután sem szaggatják az istrángot, hárman együtt 14 körnél járnak, míg Rob Huff példul egymaga 12-nél.

Yvan Müller nem kíméli a Volvót:

 

A Zengő Motorsport ugyan pályára nem gördül ma, de a háttérfotózáson Nagy Daniék is ott vannak:

 

Michelisz Norbert neve mellett továbbra is csak hét kör áll, a Honda pilótája a 10. helyen tartózkodik. A leggyorsabb kör, 1:53.518 Rob Huff nevéhez fűződik.

Roberto Ravaglia (a ROAL csapat főnöke) kiszállt a Chevrolet-ből, hogy átadja helyét versenyzőjének, Tom Coronelnek. Az autó délután 27 kört teljesített, ami messze a legtöbb a mezőnyből. A második Bennani 15-nél jár. 

Nagy Dani és Aurelien Panis ma nem vezetnek, de ők is ott vannak Monzában, és videón beköszöntek.

A Honda szemlátomást igyekszik titkolni tempóját: három versenyzőjük, Michigami, Monteiro és Michelisz az eredménylista utolsó három pozíciójában, a 10-11-12. helyen tartózkodik. Érdemi kört nem mentek még, több mint 3 másodperccel elmaradnak a vezető Hufftól.

Egy óra maradt még a tesztből, Huff vezet 1:53.1-es körével Tom Chilton és Mehdi Bennani előtt. Michelisz feljött a 11. helyre.

Michelisz javított, 1:56.050-es körével a 10. helyre zárkózott fel.

Számos versenyző túllépte már a 30 körös határt: Huff, Bennani, Ehrlacher, Chilton, Girolami, Michigami és Coronel neve mellett is ennél több forduló áll. Michelisz 20-nál tart.

Íme a délutáni etap eredménye: 

A teszt második napjára holnap kerül sor, a mai program azonban sajtóeseményekkel folytatódik, alighanem a hivatalos nevezési listát is nyilvánosságra hozzák.