Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

Teszteld tudásod kvízjátékunkban!

Üdvözlünk a Formula.hu kvízjátékában! Válassz az alábbi, 10 vagy 50 feladványt tartalmazó kérdéssorok közül, és próbáld megdönteni a rekordokat! A válaszadásra tíz másodperc áll rendelkezésre, az értékelésnél a gyorsaságodat is figyeljük. A számodra legjobban testhezálló kategóriát lefelé görgetéssel, vagy a jobboldali menüvel tudod kiválasztani.

Jó szórakozást!

A Formula-1 áldozatai  

A királykategória története nemcsak benzinnel és gumival, hanem vérrel is íródott - mennyit tudsz azokról a férfiakról, akik életüket áldozták álmuk beteljesítéséért?

A Magyar Nagydíjak  

A 2015-ben már harmincadik alkalommal megrendezett Formula-1-es Magyar Nagydíj és a Hungaroring történetét elevenítjük fel az alábbi kvízben.

Az Olasz Nagydíjak története  

Egyetlen nagydíjat sem tartottak meg többször a Formula-1 története folyamán, mint az olasz versenyt. Monza az 1950-es szezon óta a versenynaptár kihagyhatatlan állomása.

Mennyit tudsz a WRC történetéről?  

Teszteld tudásod a rali-világbajnoksággal kapcsolatban!

Nagy autósport-kvíz (50 kérdés)  

Tíz helyett 50 kérdést válaszolnál meg, s nemcsak egy témában szeretnéd összemérni tudásod a többiekkel, hanem az autósport minden területén? Akkor itt a helyed: töltsd ki a nagy autósport-kvízt, és lássuk, hova kerülsz a ranglistán?

A 2000-es évek  

Bár a 21. század első évtizede nagyrészt Michael Schumacher sikereitől volt hangos, felnőtt egy, sőt, két új pilótageneráció is - de mennyire emlékszünk a mezőny végén történtekre?

A 2015-ös szezon  

Hamilton harmadik világbajnoki címe senkit nem lepett meg, ahogyan a Mercedes nagy fölénye is előre látható volt 2015-ben. De figyeltünk-e az érdekes, gyakran apró részletekre?

A Bahreini Nagydíjak története  

A Bahreini Nagydíj sokkal több annál, mint holmi aszfaltcsík a sivatag közepén, újabban méretes reflektorokkal körbekerítve. A szahíri pálya az elmúlt több mint egy évtizede során számos izgalmas és emlékezetes pillanatot szolgáltatott a Formula-1-ben. Kvízünkben letesztelheted, mennyire ismered az ország F1-es múltját.

A Ferrari története  

A Formula-1 legnagyobb múltú és legeredményesebb csapata a Ferrari, amelyért milliók rajonganak világszerte.

A Honda F1-es története  

A japán cég sikertelen 2015-ös visszatérése a McLaren oldalán nem véletlenül verte ki annyi embernél a biztosítékot: a Honda fényes múltra tekint vissza az F1-ben.

A Jordan története  

A Formula-1 történetének egyik legnépszerűbb privát alakulata, az 1999-ben váratlanul az egyéni bajnoki cím közelébe kerülő Jordan történetét idézzük fel.

A Kanadai Nagydíjak története  

Kanada a Formula-1-es versenynaptár szerves része: több világbajnoki nagydíjat tartottak ebben az országban, mint például Ausztráliában és Japánban, emellett Montreal a legrégebbi versenyhelyszínek egyike is.

A Kínai Nagydíjak története  

Noha alig több mint egy évtizede debütált az F1 Sanghajban, számtalan emlékezetes versenyt hozott a Kínai Nagydíj − kvízünkben ezekre a pillanatokra is visszaemlékezünk, további érdekességek mellett.

A Le Mans-i 24 órás története  

A világ egyik leghíresebb autóversenye: száguldás egy teljes napon keresztül, kilométerek ezreit teljesítve a célig - mennyire ismered a Le Mans történetét?

A Lotus története  

Nevét csak a Ferrarihoz, McLarenhez és Williamshez lehet mérni: Colin Chapman legendás csapatával fénykorában egyedül Enzo Ferrari tudott birokra kelni. A név évtizedek múltán újjáéledt.

A McLaren története  

1966-ban Bruce McLaren a saját maga versenyeztetésére alapított F1-es csapatot. A száguldó cirkuszban elért sikereik után mára már a Formula-1 egyik főszereplőjévé vált az istálló. Az alábbi kérdések kitöltésével kiderítheted, mennyit tudsz a legendás csapat múltjáról és jelenéről?

A Mercedes F1-es története  

A sorozat jelenlegi legeredményesebb csapata hosszú múltra tekint vissza, mind önálló istállóként, mind motorszállítóként nagy sikerekkel dicsekedhetnek.

A Monacói Nagydíjak története  

Szűk utcák, nehéz előzés, mégis számos feledhetetlen futam. Az F1 legrégebbi utcai pályája gazdag múlttal rendelkezik. Teszteld le tudásod: mennyit tudsz a Monacói Nagydíjak történetéről?

A MotoGP története  

A gyorsasági motoros világbajnokság, ismertebb nevén a MotoGP, a világ legmagasabb színvonalú motorkerékpáros sorozata, amely hosszú évtizedek óta szolgáltat izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeket. Te mennyire ismered a sportág történetét?

A Schumacher testvérek  

Mennyire ismered jól Michael és Ralf Schumacher karrierjét?

A Spanyol Nagydíjak története  

Pedralbestől Barcelonáig - a már 1951-ben bemutatkozó, majd az 1960-as évek végétől rendszeresen a világbajnokság programjába tartozó Spanyol Nagydíjak történetét dolgozza fel az alábbi kvíz.

A Williams története  

A Frank Williams és Patrick Head által alapított csapat a Formula-1 történetének egyik legsikeresebb istállója - mennyit tudsz a történetéről?

Az 1994-es szezon  

Az alábbi kvízben a Formula-1 történetének egyik legizgalmasabb, egyben legtragikusabb szezonjával kapcsolatos kérdésekre keressük a választ.

Az AFM nagykvíze  

Az Autósport és Formula Magazin munkatársa, Surányi Géza már jó ideje készít kvízeket magazinunk olvasói számára - mostantól a Formula.hu-n is válaszolhattok az ő kérdéseire.

Az Ausztrál Nagydíjak története  

Évről-évre a naptár legjobban várt versenye az Ausztrál Nagydíj - kvízünkben a verseny harminc éves történetére tekintünk vissza.

Az Orosz Nagydíjak története  

Bár már évtizedekkel korábban próbálkoztak a megrendezésével, az első orosz Formula-1-es futamra csak 2014-ben került sor – ezzel ez a versenynaptárban szereplő legújabb nagydíj.

Dakar Rali  

Őrült száguldás a sivatagban heteken át - mennyit tudsz a legnagyobb terepraliverseny történetéről?

Egy igazi legenda: Jim Clark  

Egy fiatalon elhunyt versenyző, aki kitörölhetetlen nyomot hagyott az autósport történetében - mennyire ismered Jim Clark karrierjét?

Első csapattársak  

Az alábbi kvízben híres és kevésbé híres F1-es pilótákat kell összepárosítanotok karrierjük legelső csapattársával.

Első győzelmek  

A Formula-1 története során 105 különböző pilóta nyert már futamot – de tudod, hol és mikor érték el a jelen és közelmúlt legjobb versenyzői az átütő első sikert?

Esős futamok  

Ha leszakad az ég, gyakran egy teljesen más verseny kezdődik. Ez a kvíz azokról a futamokról szól, amelyek lefolyásába részben vagy teljesen beleszólt az eső.

F1-es rekordok  

Az alábbi kvízben a Formula-1 rekordjaival kapcsolatos kérdésekre keressük a választ.

Fernando Alonso  

Ki tud többet Fernando Alonso életéről és természetesen Formula-1-es karrierjéről? Ezt hivatott eldönteni az alábbi kvíz.

Finnek a Formula-1-ben  

Mennyire ismered jól ennek a kevés pilótát, de annál több sikert felvonultató nemzetnek az F1-es történetét?

Formula-1 - Az elsők  

Az alábbi kvízben egy nagyon egyszerű kérdésre keressük a választ: ki volt az első versenyző, aki...?

Híres F1-es kanyarok  

Több versenypályán is hagyomány, hogy nevet adnak a kanyarjaiknak, amelyek az évek során beépültek a köztudatba. Mindent tudsz az F1 világának híres kanyarjairól?

Ismerd fel a versenypályát!  

Elég avatott a szemed ahhoz, hogy pályavonal alapján felismerd, melyik motorsportos ring van előtted? A kvíz az F1 pályáit és más ismert versenyhelyszíneket tartalmaz.

Keresd a nőt!  

Az alábbi kvízben versenyző-, illetve az autósporthoz vagy egy híres pilótához szorosan kötődő nőket kell felismernetek.

Ki mondta? – Idézetek  

A Formula-1 résztvevői versenyhétvégénként több tucat mikrofon elé állnak, időnként pedig megszólalásuk maradandóvá válik. Te felismered, melyik kitől származik?

Kimi Raikkönen karrierje  

Az alábbi kvíz elsősorban a Jégember rajongóinak szól - ki tudja többet Kimi Raikkönen pályafutásáról, ez itt a kérdés.

Méltán Elfeledve: Az F1 kiscsapatai  

A Formula-1 történetében a legnagyobb szerepet a Ferrari, a Lotus, a McLaren és a Williams játszotta - ám nem szabad megfeledkeznünk azokról az istállókról sem, akik színesebbé tették a királykategóriát.

Mennyit tudsz a magyar raliról?  

Teszteld tudásod!

Mennyit tudsz a WTCC-ről?  

A túraautó-világbajnokság Michelisz Norbert révén a legszorosabb magyar kötődéssel rendelkező világbajnoki sorozat. Mennyit tudsz a zárt karosszériás autók királykategóriájáról? (A kérdések, hacsak nem jelöljük külön, a 2005-től induló jelenlegi sorozatra érvényesek.)

Mindentudó a Formula-1 világbajnok versenyautóiról  

Egy versenyző képességinek kamatoztatásához szükség van a jó technikai háttérre, legfőképp egy nagyszerű versenyautóra, amely a vb-címhez segíti pilótáját. Te mennyit tudsz az F1-es világbajnokok autóiról?

Mindentudó a Formula-1 világbajnokairól  

Neveiket arannyal vésik be a királykategória évkönyveibe, de tetteik néha megkopnak az idővel – te mennyit tudsz azokról, akik a világ legjobbjai voltak az F1 hat és fél évtizede során?

Nemzetiségek a Formula-1-ben  

Elég csak a résztvevők névsorára nézni, hogy lássuk, miért világbajnokság az F1: bár a sportág javában európai, találhatunk ausztrál versenyzőt, amerikai csapatot, ázsiai motorgyártót.

Nők a Formula-1-ben  

Az alábbi kvíz a száguldó cirkuszban megforduló hölgyversenyzőkről szól - ki tud többet Susie-ról, Lelláról és a többiekről?

Sisakmustra  

Egy-egy versenyző legjellegzetesebb viselete szinte minden esetben a bukósisakja. Te mennyire vagy jártas az F1-es pilóták sisakfedőjével kapcsolatban?
Olvastad már?