DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Kamion

Iparági együttműködés a magyar kamionsportért

A megállapodás célja a magyar kamionsport és a hazai fuvarozói szakma közötti szinergiák kiaknázása, valamint a két terület együttes, közös erővel történő népszerűsítése.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NIT) és Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres Eb-győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team. A megállapodás célja a magyar kamionsport és a hazai fuvarozói szakma közötti szinergiák kiaknázása, valamint a két terület együttes, közös erővel történő népszerűsítése. 

A NIT, mint a közúti fuvarozók szakmai érdekképviseleti és érdekvédelmi társadalmi szervezete, fő céljának és fő feladatának a nemzetközi, vagy belföldi relációban dolgozó hazai árufuvarozó és autóbuszos személyszállító vállalkozások népszerűsítésének, szakmai érdekvédelmének és érdekképviseletének ellátását tekinti. 

unnamed_1



Ezen törekvés jegyében kiemelten fontosnak tartja a fuvarozói szakmához szorosan kötődő technikai sportág, a kamionversenyző szakág csapatszinten egyetlen magyar képviselőjével, az OXXO Hungary Truck Racing Teammel történő együttműködést. Teszi ezt egyrészt a kamionsportág országimázs szempontból minél sikeresebb nemzetközi működése érdekében, másrészt pedig azért, mert felismerte a sportágban rejlő lehetőségeket a fuvarozói szakma hazai népszerűsítésének vonatkozásában. 

A NIT és az OXXO Hungary Truck Racing Team hosszú távú együttműködést írt alá, melynek célja a magyar kamionsport és a hazai fuvarozói szakma közötti szinergiák kiaknázása, valamint a két terület együttes, közös erővel történő népszerűsítése. A megállapodás ünnepélyes aláírásán a NIT részéről Dittel GáborÜgyvezető Főtitkár, az OXXO Hungary Truck Racing Team részéről pedig Tökölyi László elnök vett részt.

- Kevés olyan sportág létezik, amely egy szakmából nőtt ki és amelyet egy egész szakma szimpátiája, lelkesedése övez. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a fuvarozásból kinőtt kamionversenyzés ilyen. Ennek szellemében hoztuk létre fuvaros vállalkozókat tömörítő támogatói klubunkat, és ennek egyik újabb, igen fontos állomása a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületével aláírt megállapodásunk. Hisszük, hogy az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző lesz – mondta az OXXO Hungary Truck Racing Team elnöke, Tökölyi László. 

Az OXXO Hungary Truck Racing Team nemrégiben szerződést írt alá az egyik legnagyobb hazai autóversenyző tehetséggel, Molnár Bendegúzzal. A csapat és új pilótája az év hátralévő időszakát felkészüléssel és új versenykamion építésével tölti, 2019-ben pedig ismét versenybe szállnak a Kamion Európa-bajnokságban.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: